iHelp 2 - приврзок со клучеви за следење на GPS, водоотпорен, неподвижен и откривање на пад (постари лица со деменција)

GPS040D - iHelp Keychian GPS Следење на паѓање на постари лица

Зошто нас? Бесплатен пристап до апликацијата за следење - Android, IOS & веб-портал портал (бесплатен) животна претплата за домашен корисник - нема месечна / годишна такса). 

iHelp 2.0 уред за следење на GPS за возрасни може реално да го следи статусот на постарите, кога има пад, iHelp може автоматски да активира СМС и повик до членовите на семејството 5, така што помошта може да се обезбеди веднаш.

на iHelp 2.0 уред за следење на GPS за возрасни им помага на семејствата и на постарите лица кои страдаат од проблеми поврзани со меморијата. Ако имате родител или член на семејството кој покажува конзистентен образец на заборавното однесување или може да се бори да живее независен живот, iHelp 2.0 уред за следење на GPS за возрасни ќе го направи животот полесен и помалку стресен. iHelp 2.0 е исклучително важна затоа што ќе ве предупреди или ќе забележи дали постар човек е:

* Скитници или изгубени на позната или непозната локација.
* Безбедно во внатрешноста или околу нивниот дом.
* GPS системи за следење може да обезбедат сигурност, безбедност и сигурност што може да го отежнат патот на губење на меморијата малку полесно и помалку стресно за сите кои се вклучени.

Доколку постарите лица не се чувствуваат добро, тој / таа може да притисне копчето за повик три секунди за да оствари повик до поврзаниот телефон. iHelp 2.0 уред за следење на GPS за возрасни пренесува SMS по GSM безжична мрежа. iHelp 2.0 е мала, елегантна и пренослива. Тоа е интимен партнер за стари лица.

iHelp 2.0 - Уред за следење GPS за возрасни

GPS040D - iHelp2.0 стари лица Деменција 4G GPS Keychain за следење - Дизајн

Производот е најпознат во локалните вести

OMG решенија - Интервју за медиуми v2

Откривање на есен

Детекција точно паѓа со повеќе сензорни алгоритми

GPS040D - iHelp 2.0 стари лица Деменција GPS Следери за клучеви - сигнализација за паѓање

Следење на локација

Слободно притискање за повик

Старецот може да комуницира со членот на семејството за време на итен случај со притискање на едно копче.

GPS040D - iHelp2.0 стари лица со деменција 4G GPS Keychain за следење - Мерење + карактеристики

4 боја - погодно за поставување / едноставно и практично

GPS040D - iHelp2.0 Постари лица Деменција 4G GPS Keychain за следење на GPS - Зглобна лента + 4 боја v2

Веб и мобилни апликации за следење (историска рута / реално време)

Webе се обезбеди Платформа за следење на апликации за веб и паметни телефони. Може да проверите каде е вашата локација на уредот (историска рута / во реално време) со користење на компјутер, таблет или паметен телефон.

iHelp 2.0 - Систем за намалување на човекот - Решение за безбедност на вработените со осамен работник - Апликации за веб и мобилен телефон за следење

додатоци

iHelp 2.0 - Систем Man Down - Решение за безбедност на вработените во осамен работник - Додатоци 02

спецификација

големина: 60mm * 45mm * 18mm
Тежина: 30g
2G фреквенција: 850 / 900 / 1800 / 1900Mhz
3G фреквенција: UMTS / HSPA (850/900/1900 / 2100Mhz)
GPS чип: U-Blox 7 (Поддршка за AGPS)
GPS чувствителност: -163 dBm
GPS точност:
Точност на WIFI:
WIFI фреквенција: 802.11 b / g / n, 2.4G
Сензор: Сензор за движење и вибрации
Конектори: 4 пина - магнет за полнење
Микрофон и звучник: Вграден во
антена: Вградена керамичка и FPC антена
Слот за SIM картичка: Нано Сим-картичка
Напон на полнење: 5V DC
Батерија: Полнење 3.7V 800mAh
Тековна подготвеност: ≤2mAh
Температура: Состојба на работа: - 20 ° C до + 65 ° C; Состојба на чување: - 30 ° C до + 60 ° C
Релативна влажност: 5% - 95% (без кондензација)
Топол почеток: Приближно 1 секунда
Топол почеток: Приближно 2 секунда
Студен почеток: Приближно 25 секунда
водоотпорен: IP66

Видео

 

 

 

Сертификат

3G GPS Keychain - сертификат

iHelp 2.0 - GPS-приврзок за стари деменции - сертификат

24428 Вкупно прегледи 1 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта