iHelp верзија 2 - Систем Man Down - Решение за безбедност на вработените во осамен работник

iHelp верзија 2 - Систем Man Down - Решение за безбедност на вработените во осамен работник

Лизгањата, патувањата и падовите остануваат најголема причина за несреќи на работното место во многу индустрии. Паѓањето од висина или паѓање на жици и други опасности, паѓа може да предизвика сериозни повреди, па дури и фаталност на вашите вработени. Знаењето кога се случува падот и испраќа итна медицинска помош може да биде разликата помеѓу малата повреда и животот кој се менува. Но, што ако вашите вработени работат сами или надвор од видот и звукот? Како можат да го подигнат алармот ако се повредени? Алармите и уредите за заштита на луѓето стануваат сé попопуларно решение за ваквите ситуации.

Уред за GPS Tracker iHelp 2.0 за вработени реално може навремено да го следи статусот на работникот, кога има пад, iHelp 2.0 може автоматски да активира предупредување до мобилниот телефон на друго лице, за да може веднаш да се обезбеди помош.

Вработениот може веднаш да ги повика или испрати предупредувањата и известувањата во случај на итност.

GPS040D - iHelp2.0 стари лица Деменција 4G GPS Keychain за следење - Дизајн

Производот е најпознат во локалните вести

OMG решенија - Интервју за медиуми v2

Работници во ризик

За вработените кои работат во најопасните сектори како што се градежништвото, природните ресурси, здравството, извршувањето или транспортот, „Свесен 360“ нуди целосни решенија за безбедност на вработените за да се обезбеди секој работник да добие помош или медицинска помош кога тоа е најпотребно. Користејќи сателитски (GPS) уреди, апликации за паметни телефони и прибор за носење, ние гарантираме дека вистинската технологија е распоредена за секоја единствена ситуација.

- Осамени работници
- Вработени во опасни околини
- Далечински работници

Откривање на падот и откривање без движење

Детекција точно паѓа со повеќе сензорни алгоритми

GPS040D - iHelp 2.0 Осамен уредник за работни места во Мандон - GPS приврзоци за клучни ланци - сигнализација за паѓање

Следење на локација

ОМГ-Решенија - Точно позиционирање

Слободно притискање за повик

Старецот може да комуницира со членот на семејството за време на итен случај со притискање на едно копче.

GPS040D - iHelp2.0 стари лица со деменција 4G GPS Keychain за следење - Мерење + карактеристики

Погодно за ставање / Едноставно и практично (4 боја)

GPS040D - iHelp2.0 Постари лица Деменција 4G GPS Keychain за следење на GPS - Зглобна лента + 4 боја v2

Веб и мобилни апликации за мониторинг (историска рута / реално време)

Beе се обезбеди Платформа за следење на АПП за веб и паметни телефони. Можете да проверите каде е локацијата на вашиот уред (историска рута / реално време) со користење на вашиот компјутер, таблет или паметен телефон.

iHelp 2.0 - Систем Man Down - Решение за безбедност на вработените во осамен работник - Интернет и мобилни апликации за мониторинг

додатоци

iHelp 2.0 - Систем Man Down - Решение за безбедност на вработените во осамен работник - Додатоци 02

Карактеристики

1. Најмал најмалиот 3G (WCDMA) личен GPS лидер.
2. А докинг станица обезбедува алтернативен метод за полнење и да го направи многу побрзо и лесен за употреба.
3. Следење во реално време со GPS сателит.
4. Следење од страна на RF (не е достапно сега)
5. AGPS, TTFF во 30 секунди (10 секунди за вклучен GPRS).
6. Паѓа аларм за деца и постари пациенти.
7. Вграден сензор за вибрации.
8. Со батерија на полнење 900 mah Lithium. Време на подготвеност: 10 денови.
9. Вграден 3D G-сензор за движење, шок аларм и управување со енергија.
10. Гласовно набљудување.
11. Двонасочна гласовна комуникација.
12. Пријавување на податоци: локации на 60000.
13. GPRS слепа област податоци повторно да испратите функција
14. Проверка на фирмверот преку воздух.
15. Откажи ја врската на картата на моменталната позиција.
16. СОС копче за итни случаи.
17. Гео-зонски аларм, Надминување на брзината.
18. Аларм за движење.
19. U-blox GPS технологија.

Спецификација за WCDMA

Модул WCDMA: Telit UL865 (900 / 2100MHZ и 850 / 1900mhz), 3G (WCDMA)

Поддржани групи
EUx варијанти:
2 Бендови GSM / GPRS / EDGE 900 / 1800 MHZ (2G)
2 опсези UMTS / HSPA 900 / 2100 MHz (3G)
* Северна Америка варијанти:

2 Бендови GSM / GPRS / EDGE 850 / 1900 MHz (2G)
2 опсези UMTS / HSPA 850 / 1900 MHz (3G)
Порака: Вградена TCP / IP преку GPRS класа 10, СМС пораки, Глас
антена: Изградена во FPC антената

Спецификација за GPS

 • GPS чипсет: uBlox 0702 (подршка за AGPS)
 • Канали: 50
 • Фреквенција на приемникот: 1575.42 MHz
 • Студено стартување: приближно 32S, типичен TTFF (95%)
 • Топло почеток: приближно 32S, типичен TTFF (95%)
 • Топло почеток: приближно: 1S, типичен TTFF (95%)
 • Антена: Вградена керамичка антена
 • Напон на полнење: DC5V
 • Резервна батерија: полнење, 3.7V, 800mAh (Li-Poly)
 • Конектори: Микро USB конектори
 • SIM картичка: микро SIM картичка
 • Акцелеметар: Вграден 3G сензор за движење
 • Флеш меморија: Вграден во 8MB меморија
 • Нормална потрошувачка на струја: 40 ~ 60mAh
 • Потрошувачка на струја за спиење: 5 ~ 10mAh (GPS исклучено)

животната средина

 • Работна температура: -20 ° C до + 80 ° C
 • Температура на складирање: -40 ° C до + 85 ° C
 • Влажност: 5% -95% без кондензација
 • Основни димензии: 61mm X 44mm X 16mm
 • Тежина (НЕТ): 30g

Сертификат

3g-gps-keychain-04

iHelp Man Down System - Листа со клиенти на решенија за безбедност и безбедност на работници

6814 Вкупно прегледи 2 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта