Совети за безбедност за заштита на вашите осамени работници (A10001)

  • 0

Совети за безбедност за заштита на вашите осамени работници (A10001)

Осамен работник е оној кој работи сам, далеку од вообичаените објекти без близок или директен надзор и работи во најопасните сектори како што се градежништво, природни ресурси, здравствена заштита, спроведување или транспорт. Главно постојат две категории на осамени работници. Прво, дали се оние кои работат на дадена / обезбедена работна станица; оние кои работат во просториите на деловното работење, т.е. Лице кое доаѓа прво во канцеларија прави активности како отворање порти, чистење канцеларија или доцна дома откако ја заклучило секоја работа во канцеларијата. Второ, дали се оние со подвижност; мобилните осамени работници кои се во оддалечени области и работат надвор од деловните простории. Што се однесува до законите и прописите, одговорноста на организацијата е да обезбеди безбедност поврзана со работата на осамените работници. Овде ќе разговараме за заедничкиот ризик поврзан со осамените работници, за тоа како компаниите во моментов ја гарантираат безбедноста на работниците и современите решенија за овие хронични проблеми.

Заеднички ризици за осамени работници

  • Опасни лизгања или паѓање: Обично се случува кога осамен работник работи на торш, рамен покрив, скалило или висина. Главните причини за падот може да бидат влажна површина, скалило и чекори, паѓа во бањата и оштетува површина. Друга причина може да биде непрофесионален став, на пример, носење обувки што не се на отпор при работа што можат да доведат до лизгање на површината, друг пример може да биде немање безбедност при работа на висина.
  • Здравствени итни случаи: Најчестите вонредни состојби поврзани со здравјето на осамените работници се срцев удар и мозочни удари што можат да се претворат во голем здравствен проблем, доколку не се обезбеди прва помош на приоритетна основа. Меѓу случаите на стрес поврзан со работното место; Критичниот инцидентен стрес е поопасен. Критичен инцидентен стрес е несреќа, повреда или фатален инцидент на работното место што може да предизвика лице емотивна траума. Особено кај осамените работници критичкиот стрес може да доведе до големи несреќи.
  • Насилство на работната сила: Кога еден работник работи во оддалечено подрачје, има шанси еден член од јавноста да се спротивстави на него и да му наштети, а организацијата не може да одговори навремено. Друго насилство во работната сила може да биде бучава што доаѓа од работата преку која ова лице може да се чувствува болно или да ја изгуби својата способност за слушање.
  • Пожар и експлозија: Работници кои работат на рудници или тесно се занимаваат со електрични работи; тие можат да станат жртви на пожар и експлозија. Ова може да се минимизира со употреба на соодветни алатки и строго придржување кон СОП. Сепак, пожарот е извор на палење што може да доведе до експлозија и сами работници не можат да се справат сами со оваа ситуација. Осамените работници треба да бидат доволно обучени за да се справат со вакви случаи.
  • Хемиска изложеност: Осамени работници кои работат во лабораторија се постојано изложени на хемикалии што може да доведат до проблем со сериозни здравствени проблеми, особено со дишењето.

Тековен статус: Како компанијата ја обезбедува безбедноста на осамените работници:

Во моментов, компаниите користат различни методи за справување со вообичаените ризици со кои се соочуваат осамени работници. Прво, најчестиот метод е да им се обезбедат лични заштитни средства (ЈПП) што можат да им помогнат да се справат со несаканите ситуации. Второ, организациите користат знаци на невербална комуникација со цел да се избегне сериозно промашување, т.е. кога подот е влажен, тие таму воздивнуваат слично кога има хемикалии во лабораторијата, имаат знаци на опасност. Покрај тоа, организациите одат на редовни посети и комуникацијата преку радио и мобилни телефони се вообичаени начини за справување со ситуацијата. Сите овие конвенционални методи се користат во организациите со цел да им обезбедат безбедна и здрава околина на нивните работници. Но, како што светот се менува; така, како пристапи и методологии за да се спречат овие несакани ситуации. iHelp е целосно едношалтерско решение за сите ваши горенаведени проблеми. Наш производ iHelp не само што дава решение за овие проблеми, но исто така е и лесен за корисниците. Светот се менува, преференциите се менуваат, зарем не треба да се промениме? iHelp можат да ги направат вашите проблеми поврзани со работата помазни и полесни; Имајте краток преглед подолу;

iHelp - Man Down System - Самостојно решение за безбедност на работниците

Тоа е најмалиот уред за следење 3G GPS во светот кој обезбедува комплетен пакет решенија за осамени работници. Таа доаѓа со SIM и исто така вклучува GPS tracker што ќе ви овозможи монитор во реално време статус на осамени работници. Освен тоа, има сензор за откривање на пад, како и што испраќа точен сигнал за паѓање на супервизорите. Исто така ви нуди бесплатна апликација за паметен телефон преку која можете да ги следите вашите осамени работници. Можеби се прашувате како работи овој уред. Кога осамен работник е во опасност, тој може да го притисне копчето на уредот што ќе испрати порака со локација и ќе ве повика исто така. Второ, ако некое лице падне од Висина, сензорниот алгоритам ќе ви испрати автоматска порака која ја вклучува нејзината локација. Сепак, можете да поставите одредена локација за вработениот ако тој оди надвор од таа област, ќе ви биде доставена порака со неговата локација. Исто така ви овозможува да имате двонасочна говорна комуникација со осамен работник, преку ова можете да разговарате со нив и да знаете за точните ситуации со кои се соочуваат. Исто така, има и функција преку која можете да ја проверите историјата на локацијата на осамен работник со тоа што можете да знаете каде работел во минатото. Накратко, тоа ви дава целосно решение да ги следите осамените работници и да ги минимизирате најчестите ризици поврзани со осамени работници.

сега

5763 Вкупно прегледи 9 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контактирајте нѐ

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221е-пошта: sales@omg-solutions.com или
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

Најнови вести