Водич за осамени решенија за работа по индустрија (A10005)

 • 0

Водич за осамени решенија за работа по индустрија (A10005)

Водич за единствени решенија за работа по индустрија (A10005)Осамените работници во различни индустрии се соочуваат со различни ризици, меѓу обврските на работодавачот е да ги заштити со обезбедување на нивната безбедност без разлика што прават. Ризиците обично се вообичаени додека работат само може да се движат од падови до изгореници или дури и паѓања на некоја локација. Оттука, проценката на ризик е многу неопходна, компаниите мора да пристапат до ситуации каде што работат и да ги знаат можните ризици на кои можат да претрпат работниците и потоа да добијат решенија за нив. Користењето технологија во последно време стана фактор што го зголеми населението на осамени работници. Одеднаш е верба дека постои уред на кој може да се потпрат на што може да се гарантира нивната безбедност и да се пренесат СОС-пораките на автоматизиран начин доколку се случи нешто. Wouldе разгледуваме некои индустрии, ризиците со кои се соочуваат и решенијата кои имаат многу големи шанси да ги променат работите. Индустриите се:

 1. Земјоделски индустрии: осамени работници во земјоделските сектори работат или со животни или оперативни машини, работниците од оваа област се склони кон многу ризици додека работат. Во Велика Британија земјоделството има 18 пати поголемо од другите сектори случаи на смртна повреда. Здравствените предизвици со кои се соочуваат овие осамени работници сепак не треба да се игнорираат. Постојат голем број ризици со кои се соочуваат работниците на фармата, овие ризици се создадени од тоа да вршат работа како што се работи на терен со тешки возила и исто така се движат материјали со рака. Според извештајот за здравствена заштита во Велика Британија, луѓето кои се занимаваат со животни се изложени на голем ризик да бидат повредени. Овие ризици може да вклучуваат. Вклучени ризици се:
 • Падот од висина може да резултира во повреди што се фатални, заглавени со опрема за уривање или логови, резултираше со дополнителни 3 смртни случаи во 2017 година во Велика Британија. Слична работа може да се случи насекаде во светот.
 • Повредите се многу издржани при работа со животни, работењето со добиток беше најголемиот убиец на фарма во 2017 година. Тоа зафати 33 жртви.
 • Подвижните трактори би можеле да ги погодат работниците и на крајот да ги повредат или убијат. Исто така, постои огромен ризик за оние грижи за безбедност при возење околу возилата што се движат е важна.

 

Овие проблеми мора да бидат проверени и решени при креирање решенија за заштита на безбедноста на работниците, спроведувањето редовна обука може да биде корисно. Треба да се обрне внимание на сезонските промени, треба да има ажурирања во ракувањето со животните и користената опрема. Машини и опрема со возила мора да бидат добро одржувани и сервисирани, исто така мора да се обезбеди и заштитна облека. Сите задачи мора да бидат добро разгледани ако тие имаат потреба од надзор или спарување во пријатели на системот за да ја завршат работата. Исто така, осигурете се дека системите за набудување и за пријавување работат одлично. Што е најважно, користете осамено решение за безбедност на работникот што го прави процесот лесен и ефикасен. Најдоброто за да се потпрете ќе биде технологијата.

 1. Рударска индустрија: кој поседува или управува со рудник е одговорен да обезбеди ризиците поврзани со која било личност што работи сам, целосно да се проценат. Исто така, се спроведуваат мерки за да се обезбеди контрола на ситуацијата, додека работат под земја, постои законодавство за работниците кои работат сами да бидат проверени и редовно да се посетуваат најмалку на секои 2 часа. Во зависност од опасната природа на работа само на место, тогаш ниту една работа не треба да биде сама и кога работите со другите мора секогаш да остане во нивната гледна точка. Додека работите во рудник важно е да ги почитувате законите што ја почитуваат земјата или правилата за рударство на државата. Некои ризици од работа во рудник се:
 • Прашина на јаглен: овие прашини можат да бидат многу штетни и да го нокаутираат работникот за неколку минути
 • Колапс на тунел
 • УВ изложеност
 • Термички стрес
 • Хемиски опасности

Додека работат во рудниците, супервизорите треба да обезбедат:

 • Сите се свесни за опасностите од високи ризици и дека се почитува целата комуникација
 • Треба да се преземат сите практики на мерки за контрола на опасностите и да се минимизира ризикот поврзан со работата
 • Тие мора да бидат запознаени со соодветната опрема за безбедност и нејзината локација.

Кога работникот е во функција, неопходно е тој да привлече внимание што е можно поскоро. Треба да се преземат мерки за да се намали времето помеѓу несреќа и медицинска помош. Некои од овие мерки се:

 1. Треба да се користат камери за видео надзор
 2. Осамените работници честопати мора да остваруваат контакт со други работници во рудникот
 • Треба да се користи двонасочен уред за радио комуникација
 1. Може да се користи приватен алармен систем за принуда.
 1. Градежна индустрија: работниците во градежништвото се соочуваат со особено уникатен проблем на социјални и еколошки ризици, ова вклучува грабеж и исто така и на повреди на лице место. Постои под-сектор на градежните работи што бара осамено работење или мора да работат во мали групи и вклучува задачи како што се: изградба на нови работи, правење измени во веќе направени згради или дури и извршување на одржување на постоечка структура. Оние што се во градежни работи честопати се вклучени во работењето далеку над земјата надморска височина и тоа би можело да биде доста опасно. Работата со тешка опрема и машини, исто така, ги става во значителен ризик за животната средина. Според бирото за статистика на трудот САД; паѓањето, лизгањето или патувањето предизвикало 699 жртви на работници во 2013 година. Покрај тоа, во истиот извештај се наведува дека во истата година 717 работна смртност настанала од контакт со остар предмет. Осамени работници прават свои проекти со никој наоколу за да ги надгледуваат, па дури и да ги известат ако нешто тргне наопаку. Постојат четири настани што доведуваат до смрт на работниците на градилиштата. Тие се именувани како фатална четворка, тие се:
  1. Електрокусија (околу 9%)
  2. Го погодува некој предмет (над 10%)
  3. Паѓа (над 36%)
  4. Фатени помеѓу индустриска опрема (2.5%)

Иако овие вработени се соочуваат со поголем ризик за животната средина од повеќето други индустрии, тие не се ограничени на овој вид ризик. Поради осамената природа на нивната работа и необичните часови на работа, тие исто така се соочуваат со социјални ризици. Тие треба да внимаваат на нивната околина и сè што се случува околу нив.

 

Поради природата на работата што ја извршил осамен работник, важно е да имаат многу добро работно решение кое може да помогне во отстранување на ризиците со кои доаѓаат овие работни места. Некои уреди што можат да ги користат раководството се:

 • Обезбедување на вработените да носат правилни заштитни брзини
 • Обука за здравје и безбедност
 • Исчистете ги знаците за приказ
 • Правилно конструирање и одржување на скеле
 • Редовно проверувајте алатки и опрема
 • Паѓаат сензори
 • Систем за безбедна проверка: ова значи дека чувар проверува во редовни интервали одговарајќи на автоматска линија
 • СОС-алатки: ова може да се користи за да се испрати аларм кога работникот е малтретиран додека е на лице место
 1. Производствени индустрии: оваа индустрија ја извршува улогата на претворање на суровини во вредни производи, тимови работат во околу 20 подсектори што вклучува хартија, пластика, храна, електроника и биотехника и фарма. За да завршите работа, вие вработените треба да поминете долги часови работа со тешка опрема во вршење на производствени активности. Обезбедувањето на здравјето на работниците во оваа индустрија е многу важно, овие работници се најважниот адут за секоја индустрија. Според бирото за статистика на трудот во Соединетите држави, оваа конкретна индустрија пријавува повеќе од 300 смртни случаи на работа годишно. Исто така, во 2013 и 2014 година, според извршните директори за здравствена безбедност, производствената индустрија учествувала со околу 10% во жртвите на британската работна сила во Велика Британија. Илјадници работници годишно имаат несреќи што ги прават трајно инвалидни, од кои многу не се во состојба да работат доживотно. Способноста да се испрати брз одговор на итна помош може да го намали страдањето на осамени работници кои чекаат помош и да го намали влијанието на долгорочна повреда. Некои поставувања за работа, како што се хемиски постројки, претставуваат повеќе опасности од другите. Заканата од истурање на хемикалии и изложеност додава на итноста на ефективната политика за безбедност на осамени работници. Вработените мора да осигурат дека секој што работи сам со тешка опрема има соодветна заштита.

За да се заштити здравјето на осамените работници, прво е важно компанијата прво да ги идентификува сите осамени работници кои работат под нив пред да воспостави политика за заштита на нивното здравје. Ова им овозможува да знаат кои безбедносни стандарди треба да се користат, менаџерите не се секогаш свесни за оние кои работат со нив или за оние кои работат со близок тим. Идентификувањето на аспектите што можат да ја зголемат ранливоста е важно. Спроведувањето проценка на ризик е многу императив бидејќи ви овозможува да знаете со кој ризик се соочувате и ви помага да го усогласите со вистинскиот пристап. Политиката за безбедност на осамени работници е исто така многу важна бидејќи презема ризици идентификувани во предвид. Осамените работници треба да ги користат најновите технолошки решенија за своите работни места. Производните индустрии треба да бидат опремени со телекомуникациски уред што ќе овозможи брз одговор кога има инцидент. Осамените работници во производствената индустрија се соочуваат со повеќе ризици отколку работниците во групата, многу е важно индустријата да има добра политика и исто така да работи решение за осамени работници.

 1. Електрична енергија: работењето со електрична енергија може да биде многу опасно, работниците во индустријата за дистрибуција на електрична енергија се соочуваат со ризик да бидат електрифицирани ако невнимателно ги допрат линиите за напојување или контактираат со систем за мрежи. Носењето одржување на електроенергетскиот систем на оддалечена локација исто така може да биде опасна работа. Кога работи сам, постои голема шанса да се биде во опасност, тоа се должи на големите ризици од опасностите што ги предизвикува електроиндустријата, добивањето помош и помош, исто така, станува многу тешка задача бидејќи работниците се недостапни. Многу пати примање на непосредна помош или медицинска помош буквално може да биде разликата помеѓу животот што се менува со помала и фатална повреда. Некои ризици со кои се соочуваат се:
  1. Грешки во линија што може да предизвика пламен
  2. Контакти со жица што може да предизвикаат шок и изгореници
 • Пожар или експлозија каде електричната енергија може да биде извор на палење во потенцијално запалива или експлозивна атмосфера.

Како работодавец, ваша должност е да обезбедите некои од следниве да бидат направени за да се осигурат дека животот е безбеден. Тие се:

 • Целокупната електрична опрема е погодна за употреба
 • Правилниот кабелски приклучок или спојувачот мора да се користи за да се приклучат на должината на кабелот заедно, прицврстениот спој мора да се избегне тие честопати резултираат со искри
 • Изводот на штекерот не смее да биде преоптоварен со употреба на адаптери

 

 1. Нафтена и гасна индустрија: Нафтената индустрија, како што е индустријата за електрична енергија, исто така, бара големо внимание и мора да се обезбеди сигурност на осамените работници, при преглед на цевководи и истекувања, постојат опасности. Sprain и вирус се меѓу најчестите видови на повреди претрпени од вработените во секторот на нафта и гас. Некои од ризиците претрпени при работењето во нафтениот и гасниот сектор се:
  1. Ослободување јаглеводород (ова може да биде многу штетно и опасно)
  2. Пожар или ненадејна експлозија
  3. Паѓање на големи и тешки предмети

 

Овие ризици споменати погоре може да предизвикаат голема повреда или дури и смрт во некои случаи, ако работникот е сам, тоа го влошува, бидејќи може да претрпат фатална повреда ако не присуствуваат набрзина. Осамените работници се оние со кои се соочуваат најопасните од должноста, тие се соочуваат со опасности како лизгање, патувања, падови, исеченици, па дури и се изложени на многу токсични и запаливи гасови. Повеќето рафинерии за нафта, оф-шор-лагменти, па дури и фабриките, исто така, се сметаат за експлозивни опасни области. Овие области честопати се исполнети со запаливи гасови, магла, прашина, течности или пареи што можат да предизвикаат огромни експлозии. Со сите овие, станува доста императив дека организацијата треба да користи некои технолошки уреди како iHelp кои би помогнале во двонасочна комуникација која се дуплира како tracker и има и детектори за паѓање. Компанијата треба да осигури дека овие се исто така направени за да се гарантира безбедноста на осамените работници. Тие се:

 • Проценка на ризик
 • Безбедност од оган
 • обука
 1. Санитарна индустрија: санитарната индустрија се однесува на здравствената индустрија и се однесува на целата грижа и во домовите и домовите за стари лица. Персоналот обично функционира како дел од тимот. Можеби се раширени понекогаш според нивните должности и улоги што треба да се играат, овој пат тие стануваат осамени работници, бидејќи сите сега треба да ја извршуваат својата улога самостојно. Сепак, тие добиваат општа поддршка од нивните колеги, но обично тоа се случува на време. Покрај тоа, понекогаш од компанијата може да се бара од персоналот да го придружува жителот на состанок или на излегување. Овие патувања обично вклучуваат многу осамени работи. Во персоналот на домашна нега, тие обично имаат проблеми со оглед на тоа што тие обично се сместени сами во домовите на корисниците на услугата, без непосредна поддршка од колегите и супервизорите. Ризиците вклучени во ова вклучуваат:
 • Зголемени ризици од несреќи, повреди или дури и лошо здравје
 • Зголемена ранливост на пр. Кога има насилство, ненадејно заболување, пожар или други вонредни состојби

Сега, кога се забележани ризици, се обидуваме да разгледаме што може да стори организацијата за да се обезбеди здравјето на работниците не е загрозено. Должности на работодавачот се:

 1. Разбирање на нивните законски одговорности како работодавец
 2. Обезбедување проценка на ризикот да се спроведе и да се спроведат стратегии
 • Обезбедување дека осамените работници ги имаат потребните ресурси и обука
 1. Поставете ја постапката да се справите со несакана несреќа на работниците
 2. Осигурете се дека ќе им обезбедат мобилни телефони и GPS trackers за подобрување на комуникацијата и работата.
 1. Финансиска индустрија: оваа индустрија има врска со пари и финансиски проблеми, осамените работници овде се повеќе склони кон социјални напади од кој било друг вид предизвик. Секогаш постои таа идеја што луѓето веруваат дека кој се занимава со пари има пари или секогаш може да им даде пристап до овие средства. Ова ги става, но работниците во финансиските институции во краен случај кога се сами, тие се ограбуваат и малтретираат по барање што треба да обезбедат пари. Овие ризици им донесоа физичка, па дури и емотивна траума кај многу работници бидејќи сметаат дека нивната безбедност повеќе не е загарантирана откако ќе се усогласат со финансиската индустрија. Некои ризици со кои се соочуваат овие работници се:
  1. грабеж на пиштол
  2. киднапирање од местото на работа
 • барајќи присилен пристап до финансиските институции за да украдат средства

Некои од решенијата што може да ги дадат работодавците се:

 • обезбедување на комуникациски уреди што можат да ги користат за да комуницираат и да пријават грабеж
 • давање трагачи за да се лоцираат овие работници во случаи на киднапирање од работната станица
 • обезбедување на одредена обука на работниците кои им овозможуваат да очекуваат и се подготвени за ситуации како што се
 1. Осигурителна индустрија: осигурителната индустрија се занимава главно со обезбедување обештетување од идните појави. Ова значи дека им треба работник за да работат на осигурителниот бизнис. Осаменото работење започнува да игра тука кога треба индивидуа да оди да зборува со друга компанија на сопственик на голема компанија за да побара да ја осигураат неговата компанија. Ова можеби звучи како многу едноставни и лесни задачи што треба да се завршат без да се скрши пот, сепак, не е толку лесно како што се смета. Многу пати овие осамени работници мораат да патуваат далеку и близу и може да се појават многу случаи што водат до непредвидени ситуации. Осамен работник може да биде нападнат од некое животно, тие можат да бидат ограбени, можат да бидат сексуално малтретирани, бидејќи се човечки, би можеле да се фатат во ситуации што се опасни, а поединците исто така може да се разболат на патот, па дури и да се изгубат. За таа цел, неопходно е работодавачот да воспостави многу програми за да се осигура дека ќе му помогнат на нивниот работник и ќе ги задржи безбедни. Некои од овие се:
  1. обезбедување на возило за пренесување на нивните службеници или осамен работник до нивната локација, тие дури можат да приват приватен возач, со што се спречува многу форма да тргне наопаку
  2. проценка на ризикот на должноста
 • обезбедување на комуникациски уреди на работникот за да овозможат добра комуникација во секое време
 1. користењето на GPS трагачи ќе помогне да се знае локацијата на работниците во секој момент од времето
 2. обезбедувањето на опрема за осамен работен персонал за самоодбрана е исто така многу важно
 1. Индустрија за недвижнини: Голема грижа за луѓето кои работат во секторот на недвижнини (недвижнини, агенти за недвижнини и менаџери на имот, допуштајќи агенти) е нивната безбедност. Природата на оваа индустрија е дека агентите честопати работат самостојно на имотот на клиентите или со потенцијалните купувачи или изнајмувачи, што ги прави особено ранливи на ризик од повреди од страна на дејствијата и однесувањето на другите луѓе. Никогаш не знаете со сигурност што ќе најдете зад таа врата. Природното работење сам го зголемува ризикот од која било работа, за агенти кои се изолирани од помош и поддршка од колеги, доцнењето во добивање помош од медицински или итни служби може драматично да ја зголемат сериозноста и последиците од повредата. Сепак, овие агенти не се само во ризик од други луѓе, туку и сообраќајни несреќи, патувања, паѓања од болести, па дури и медицинска итна состојба се сите реални опасности што треба да се очекуваат и да се подготват. Светот се менува и таму има тон опасност што чека таму. Невозможно е секогаш да знаете каде одите или видот на луѓето што ќе ги сретнете таму исто така. постојат неколку решенија за справување со некои од овие ризици, тие се:
  1. Никогаш не преземајте безбедност и никогаш не претпоставувајте дека имотот е безбеден
  2. Не претпоставувајте дека клиентот е безбеден и без ризик, работата е самиот ризик
 • Работодавачот треба да добие доволно детали за клиентите
 1. Треба да има број за повикување или поединец за да се постигне во случаи на итни случаи
 2. Осамените работници мора да бидат обучени за важноста секогаш да одржуваат телефон задолжен, лично и секогаш со брзо бирање
 3. Компанијата треба да обезбеди ефикасна линија на комуникација за своите работници, овие линии треба да бидат во можност да комуницираат со канцеларија, супервизор, пријатели со системот и полицијата.
 • Обезбедувањето копче за паника за работниците може да биде многу важно, бидејќи може да се активира дискретно.
 • Треба да се даде основна обука за самоодбрана за овие работници

Сите овие индустрии имаат свои разновидни ризици, но заедничко е за сите дека технологијата, особено со комуникациските уреди, ги реши повеќето од овие ризици со кои би се соочиле овие работници. Сепак, станува неопходно работникот да ја користи својата дискреција и секогаш е свесен за својата околина. Тие мора да запомнат дека нивната работа носи многу ризици и сите тие не можат да се решат и да присуствуваат веднаш. Безбедноста на работниците на крајот паѓа во рацете на работникот и работодавачите

сега

5904 Вкупно прегледи 67 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контактирајте нѐ

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221е-пошта: sales@omg-solutions.com или
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

Најнови вести