GPS тракери за деца и деца со аутизам

GPS тракери за деца и деца со аутизам

GPS тракери за деца и деца со аутизам

Ознака: деца со аутизам, дете за деца со посебни потреби, GPS tracker за деца, GPS уред за следи, GPS tracker, уреди за следење на деца, детектор за деца

Деца со Аутизам а другите специјални потреби можат да бидат невербални и може да имаат тешко време да комуницирате со луѓето. ОМГ GPS Tracker е решение за набудување дизајнирано за аутизам родители. Кога дете со аутизам залута, родителот може само да ја побара локацијата на апликацијата преземена на паметниот телефон. Нема потреба да се започнува да се јавувате во полиција или соседи кои се обидуваат да го лоцираат исчезнатото дете.

Со помош на GPS технологија овие часовници можат да ја кажат локацијата на детето со неверојатен степен на точност. Користејќи ја апликацијата на вашиот паметен телефон, едноставно извлечете ја мапата и ќе можете да ја видите точната локација на детето.

Часовниците исто така можат да примаат говорни пораки, што значи дека родителите можат да снимат говорна порака и смирено да го прашуваат дете со аутизам да се врати дома.

Уредот делува и како мобилен телефон, овозможувајќи ви да го повикате детето и полека да забележите каде е.

5796 Вкупно прегледи 6 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта