Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело

 • 0

Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело

Насмевка! Полициската камера ги снима

Употребата на видео-снимки преку камери за тело не само што ги присилува полициските службеници да бидат одговорни, туку исто така им обезбедува корисна алатка за да ги идентификуваат нивните предности и слаби страни. Неговата имплементација може да помогне во санирањето на довербата на граѓаните и врските во заедницата со локалните власти.

Граѓаните немаат доверба во институциите одговорни за нивна заштита. Наводното учество на општинската и федералната полиција, како и армијата во пресретнувањето на групата нормализира во зори, не придонеле за растурање на тој страв. Ако случаите на тортура, изнуда, киднапирање и сексуално силување од страна на полицијата врз осомничени или осомничени виновници се додадат многу трагедии, не се сомневаме во причината за приведувањето на граѓаните.

Но, овие случаи на злоупотреба на службената должност кои успеваат да излезат на виделина, не се единствениот извор на скептицизам кај нас, во однос на исправноста на нивните безбедносни и правосудни сили. Дневната интеракција помеѓу граѓаните и полициските тела, дури и во локалните средини, исто така придонесе за општа недоверба. Доказ за тоа е дека, како што може да се види на следната слика, помеѓу 2010 и 2014, повеќе од 65 проценти од учесниците во Националната анкета за виктимизација и перцепција на јавната безбедност, објавија ниво на мала или никаква доверба во општината и транзитна полиција.
Едноставно како поставување видео камера на капачето на полицаецот. Технологија во служба на јавниот ред и, зошто да не, на транспарентноста на содржината и да се запре толку сомнителната милитаризација на полицијата.

Перцепција на довербата за полицијата

Со оглед на ваквата околина на широко распространета недоверба, што може да се стори за да се санираат односите меѓу граѓаните и нивните безбедносни сили?

До сега, дебатата за зајакнување на капацитетите на локалната полиција и довербата на граѓаните во нив се фокусираше на единствената команда на државната полиција.

Сепак, неопходно е да се збогати националната дебата преку дискусија за најефикасните, најефикасните и ефикасни механизми за набудување и одговорност за да се реши злоупотребата на овластувањата на полициските тела на локално ниво и да се подобри довербата на граѓаните. Интересен предлог е употребата на камери за тело кои овозможуваат видео снимање на дневните активности на полицијата.

Коморите за каросерија се успешно спроведени во многу земји, како одговор на прашањата за доверба и ширење на корупцијата и злоупотребата на овластувањата меѓу полициските сили. На пример, во Соединетите држави, една студија спроведена од Полицискиот истражен форум за истраги (гранка за истраги на Министерството за правда) покажува дека употребата на камери за тело подобрена транспарентност и одговорност во случаи на поплаки од граѓани и идентификација и корекција на внатрешни работи. Исто така, две проценки на влијанието, во Меса, Аризона, и друга во Риалто, Калифорнија, заклучуваат дека спроведувањето на видео записи, преку камери за тело, го намалило бројот на поплаки на граѓани против употреба од страна на 75 и 60 проценти, соодветно. прекумерна сила на локалната полиција.

Во принцип, научните докази за овие технологии доведуваат до ист резултат: има позитивен ефект врз социјалното однесување на една личност кога тој се чувствува набудуван. Во оваа смисла, граѓаните не само што ги оценуваат активностите на полициските сили, туку полицијата известува за попозитивна интеракција со граѓаните по спроведувањето на камери што се носат на телото.

Ова решение е приложено на потребите на контекстот, каде што недовербата е голем проблем. Сепак, би било сериозна и скапа грешка да се увезат успешни безбедносни технологии без воспоставување соодветна институционална рамка, ниту развој на соодветна инфраструктура за нејзино спроведување.

За да можат коморите на телото да даваат мерливи и позитивни резултати, законодавците, полициските началници и граѓаните мора да ги земат предвид препораките и научените лекции од други земји што имаат спроведено вакви програми.

Искуството ни покажува дека пред да ја артикулираме дебатата, мора да ги земеме предвид следниве размислувања:

 • Промовирајте дека надлежните што најмногу комуницираат со граѓаните се оние кои носат камери што се носат на телото затоа што можат да го искористат максимумот.
 • Обукајте ги полициските службеници за управување со фотоапарати кои се носат врз телото, засновано врз законската рамка и прирачниците за акција на полицијата.
 • Дефинирајте ги правилата за активирање на камерата; на пример, кога одговарате на итни повици, кога се случуваат сообраќајни нарушувања, апсења, инспекции, испрашувања и прогони. Граѓанинот има право да знае кога ќе биде снимен и да бара нивно право на приватност во чувствителни случаи.
 • Комуницирајте јасно, на полициските службеници, критериумите и протоколите за тоа како и кога ќе бидат извршени ревизии на снимките, за да се избегнат негативните ефекти врз работните интеракции.
 • Создадете технички тим кој има јасни критериуми при ширење на информации, не само за да се избегнат компромитирање на безбедносните стратегии, туку и за да се обезбеди пристап до информации и транспарентност.
 • Проширете ги локалните капацитети за складирање, или со аутсорсинг до сервери на трети страни или со инвестирање во инфраструктура за дигитално складирање дома.
 • Воспоставете национална политика за да се утврди истекот на чувањето на видео записите, врз основа на чувствителноста на снимените инциденти.
 • Преземете мерки за компјутерска безбедност и користете форензички методи кои ја идентификуваат вистинитоста и отсуството на манипулација во видео записите.
 • Обезбедете дека информациите собрани преку камери за тело се користат како клучен придонес за проценка на безбедносните стратегии и за идентификација на области на можности.
 • Воспоставете критериуми за кофинансирање и координација помеѓу општинските, државните и федералните власти за да се обезбеди финансиска и оперативна одржливост на видео записите.

Горенаведеното е можно се додека неговата имплементација се заснова на робусни докази и солидна институционална рамка. Камерите за каросерија се одржлива алтернатива што треба да се разгледа во дебатата за тековната полициска реформа. На овој начин, можеме да преземеме важен чекор за да избегнеме, не само злоупотреба на овластувањето и прекумерна употреба на сила, туку и настани како несреќни.


2713 Вкупно прегледи 29 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести