Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда

  • 0

Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда

Идејата е градење дека штом секој полицаец ќе биде опремен со камера за тело, контроверзноста ќе биде извадена од полициските пукања и другите употреби на сила затоа што „она што навистина се случило“ ќе биде снимено на видео за сите да го видат. Камерите за каросерија се сè повеќе неопходна алатка за транспарентност. Но, полициските оддели сè уште треба да сторат повеќе за подобрување на транспарентноста и одговорноста.

Несомнено е дека камери за каросерија како камери за камиони, камери за мобилни телефони и камери за надзор можат да обезбедат уникатна перспектива за полициските средби и, во повеќето случаи, најверојатно ќе им помогнат на полицајците. Но, како и другите уреди, камерата поставена на вашата униформа или на главата има ограничувања што треба да се разберат и да се земат предвид при проценка на сликите, тие снимаат.

А камера не ги следи вашите очи или не гледа како тие гледаат

Камерата не ги следи очите на носителот, бидејќи настанот се случува на сегашното ниво на развој, камерата за тело не е трагач за очи. Тој комплексен уред може да го следи движењето на очите и да го надгледува мали видео-црвени кругови кои означуваат токму таму каде што гледате од една микросекунда до друга.

Телесна камера фотографира широка сцена, но не може да документира каде во таа сцена гледате во кој било момент. Ако погледнете подалеку од каде се концентрира фотоапаратот, можеби нема да забележите дејство во рамките на фотоапаратот што се чини дека се случува „точно пред вашите очи“. Може да има огромно исклучување помеѓу вашето видно поле и камерите. Подоцна, некој што разгледувал што е фатено на камера и судејќи ги вашите постапки, би можело да има длабоко различно чувство за тоа што се случило тогаш, во моментот кога се случуваше.

Брзината на камерата се разликува од брзината на живот

Бидејќи телесните камери снимаат со многу поголема брзина отколку вообичаената продавница за погодности или безбедносните камери за поправање установа, помалку е веројатно дека ќе се изгубат важни детали во празнините за милисекунди меѓу рамките, како што понекогаш се случува со тие уредите со судари. Луѓето кои не го разбираат реакционерниот процес, нема да го влијаат при гледањето на снимките. Тие ќе мислат дека службеникот одржува чекор со брзината на дејството, бидејќи камерата го снима. Значи, без влез на знаење, тие веројатно нема да разберат како офицер ненамерно може да заврши ставајќи кругови во задниот дел на осомничениот или да пука дополнителни снимки откако ќе заврши заканата.

Камерата може да гледа подобро отколку што правиш при слаба осветленост

Високо-технолошкото сликање на камери за каросерија им овозможува да снимаат со јасност во многу поставувања на слаба осветленост. Кога снимките ќе бидат прикажани подоцна, може да биде можно да се гледаат елементи на сцената со поостри детали отколку што можевте во моментот кога камерата беше активирана. Од друга страна, камерите не секогаш се справуваат добро со транзициите на осветлување. Одејќи одеднаш од светла до слаба светлина или обратно, камера може кратко да ги испразни сликите заедно.

Вашето тело може да го блокира погледот

Колку од сцената е снимена камерата, зависи многу од тоа каде се позиционира и од каде се одвива дејството. Во зависност од локацијата и аголот, сликата може да биде блокирана од вашите делови на телото, од носот до вашите раце. Камерите не се во можност да го доловат 360дежетскиот поглед на ситуацијата што може да се појави. Ова нешто не може да ни даде вистинска слика за инцидентот. Ако на пример, пукате пиштол или Taser, камера на градите може да не сними многу повеќе од вашите проширени раце и раце. Или само блендирањето на вашиот став може да го замагли погледот на камерата. Критички моменти во рамките на сценариото што можете да видите дека е потполно испуштено од вашиот кампус на телото заради овие динамики, на крајот маскирајќи го она што можеби ќе треба да го види рецензентот за да донесе фер проценка.

Камерата е снимена само во 2-D

Бидејќи фотоапаратите не ја забележуваат длабочината на полето, третата димензија што ја перцепира човечкото око точно може да пресуди на оддалеченост од нивните снимки. Во зависност од вклучените леќи, фотоапаратите можат да ги компресираат растојанијата помеѓу предметите или да ги направат да се појават поблиски отколку што се навистина, без соодветно чувство за растојание, прегледувачот може погрешно да го протолкува нивото на закана со која се соочува службеникот. Постојат технички средства за утврдување на растојанија од снимките од 2-D, но за повеќето истражувачи не се познати или пристапни до нив.

Една камера можеби не е доволна

Колку повеќе камери има снимка на сила, толку повеќе можности има да се разјаснат неизвесностите. Аголот, амбиенталното осветлување и другите елементи речиси сигурно варираат од перспектива на еден службеник до друг, а синхронизацијата на снимката нагоре ќе обезбеди пошироки информации за разбирање на динамиката на она што се случило. Она што изгледа како огромна акција од еден агол може да изгледа совршено оправдано од друг.

Помислете на анализата на претстави во фудбалски натпревар. Во решавањето на блиските повици, судиите сакаат да ја видат акцијата од што е можно повеќе камери за целосно да разберат што гледаат. Идеално, службениците го заслужуваат истото внимание. Проблемот е што многу пати има само една камера вклучена, споредена со десетина што може да се консултираат во спортски настан, а во тој случај, ограничувањата мора да се имаат дури и поцврсти во умот.

Камерата никогаш не може да замени темелна истрага

Кога полицајците се спротивставуваат на носење камери, цивилите понекогаш претпоставуваат дека стравуваат од „транспарентност“. Но, почесто тие се загрижени дека снимките на фотоапаратите ќе им дадат непотребна, ако не и ексклузивна, тежина во проценката на нивните постапки. Снимањето на камерата никогаш не треба да се смета само за Вистината за контроверзен инцидент. Треба да се мери и тестира против сведочењето на сведоците, форензиката, изјавата на инволвираниот офицер и другите елементи на фер, темелна и непристрасна истрага што ги зема предвид човечките фактори. Ограничувањата на телесните камери и другите треба да бидат целосно разбрани и проценети за да се зголеми нивната ефикасност и да се обезбеди дека не се сметаат за непогрешливи „магични куршуми“ од луѓе кои не ја сфаќаат целосно реалноста на динамиката на силата.

Службениците не ја вклучуваат камерата „вклучена“

  • Студијата на полицискиот оддел во Orу Орлеанс открила скоро 100 инциденти каде полицијата употребила сила и носела камери со каросерија, но не ги вклучила.
  • Минатиот септември двајца полицајци во Вермонт стрелаа и убиле маж додека носел камери со каросерија. Ниту еден службеник не ги вклучил пред пукањето; и двајцата беа ослободени од сите злодела.
  • Непосредно пред да ги истепаат забите на жената, двајцата плажа Дејтона, Флорида, полицајците ги исклучија камери за тело.
  • Во септември, полицијата во Вашингтон, фатално го застрела Теренс Стерлинг, невооружениот црнец 31, откако неговиот мотор се урна во нивниот автомобил. Но, спротивно на Окружната политика, никој од службените лица на местото на настанот не ги активирал своите камери сè уште по пукањето. Снимките што градот ги објави ги зафати последните моменти на Стерлинг, но видеото започнува повеќе од една минута откако беа пуштени снимки. Случајот го истражува американското правобранителство. Сега, од DC службениците се бара да потврдат со диспечерите дека тие се вклучиле на нивните камери за тело кога одговараат на повици или комуницираат со јавноста.

Кој ја продава технологијата за фото-фотоапарат обложени на тело

Многу полициски оддели користат камери што се носат на телото направени од Аксон (порано Тасер), која обезбедува бесплатни камери и продава услуги за чување на податоци. Други продавачи вклучуваат Aventura, Black Mamba, BrickHouse Security, Brimtek, COBAN, Data911, DEI, Digital Ally, FlyWIRE, Global Justice, GoPro, HauteSpot, HD Protech, Kustom Signals, L-3 Mobile-Vision, Law Systems, Marantz Professional, Martel, Motorola, Panasonic, Patrol Eyes, Paul Paul Conway, Pinnacle, PRG, Primal USA, Utility Inc., PRO-VISION, Reveal Media, Safety Innovations, Safety Vision, Titan, Utility, VIEVU, VP360, WatchGuard, WOLFCOM, Zepcam, и Зетроникс.

Покрај продажбата на камери за каросерија, некои продавачи обезбедуваат и складирање на податоци за снимките. На пример, снабдувачите на камери кои се носат на телото, ОМГ спроведување на законот даваат внатрешно складирање и SD картичка и ја поседуваат компанијата http://omg-solutions.com/ .

Стефон Кларк, Афроамериканец, беше убиен од полицијата во Сакраменто во дворот на неговата баба, луѓето протестираат против полициската акција. Полицијата првично соопшти дека мислеле дека Кларк е вооружен. Но, по пукањето, полицајците не пронајдоа оружје на Кларк, само iPhone. Шефот на градската полиција реагираше брзо на протестите со тоа што им даде снимки од кампот во обид да и помогне на јавноста, без да забележи што навистина се случило. Но, снимките не можат да го решат ова прашање.

заклучок

Лутина поради инциденти со висок профил и промена на јавното мислење доведе до тоа полициските оддели ширум светот да опремат повеќе офицери со камери и да додадат обука за деескалација. Но, ниту еден локален, државен или федерален пратеник не ја забрани полицијата да користи непотребна смртоносна сила. Наместо тоа, законодавците на сите нивоа сè уште allow овозможуваат на полицијата максимална ширина да употреби смртоносна сила што ја дозволува уставниот закон. Навистина, споредбата со полицијата покажува дека оваа попустливост оди премногу далеку за да ја заштити полицијата по цена на цивилни смртни случаи.

Референци

Анон., Нд ЕФФ [Онлајн]
Достапно на: https://www.eff.org/pages/body-worn-cameras
[Пристапено во октомври 18, 2017].

Anon., Sep 23, 2014. Институт за научна сила. [Онлајн]
Достапно на: https://www.policeone.com/police-products/body-cameras/articles/10-limitations-of-body-cams-you-need-to-know-for-your-protection-Y0Lhpm3vlPTsJ9OZ/

Харди S, BLRPCSWPP-HS, 2017. Ментално здравје во семејната медицина. [Онлајн]
Достапно на: http://www.mhfmjournal.com/old/open-access/the-feasibility-of-using-body-worn-cameras-in-an-inpatient-mental-health-setting.pdf

Кетчел, М., јануари 18, 2016. РАЗГОВОРОТ. [Онлајн]
Достапно на: http://theconversation.com/u-s-laws-protect-police-while-endangering-civilians-52737

ПАСТЕРНАК, А., нд БЕЗ КОКОМПАНИЈА. [Онлајн]
Достапно на: https://www.fastcompany.com/3062837/it-fell-off-body-camera-problems


3180 Вкупно прегледи 25 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести