Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците

 • 0

Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците

Тектики на фотоапаратот кои се во облик на тело што ќе помогнат во болниците

Низ целиот свет, луѓето секојдневно влегуваат во болница како жртви на пукање, прободување и тепање, како и за медицински потреби поврзани со ненасилство. Многумина се примени на кратко или долгорочно згрижување. Во толку преполни области насилството не е неочекувана работа. Понекогаш пациентите се однесувале лошо со персоналот, високи службеници викале помлади лица или некои лица кои не се поврзани со нив влегле во болници и создаваат насилство.

Според студијата спроведена од Меѓународната асоцијација за здравствена заштита и безбедност (IAHSS), скоро 80% од болниците имаат потреба од системи за контрола на пристап и надградби на CCTV. Администраторите за здравствена заштита и професионалците за безбедност треба да распоредат подобрени решенија за видео надзор за да ги заштитат пациентите, посетителите, медицинските сестри, лекарите и персоналот во болници, канцеларии, амбулантски центри и установи за долготрајна нега.

Камери што се носат на телото се воведени во болниците за да се подобри безбедноста на здравствените работници. Камерите се дизајнирани да испратат јасна порака за нулта толеранција до оние кои злоупотребуваат или напаѓаат персонал во болницата.

Придобивки од BWC

овие уредите обезбедуваат поголема одговорност за интеракциите помеѓу екипажот на брзата помош и пациентите. Парамедичарите редовно се ставаат во тешки и опасни ситуации. Камерите помогнаа да се координираат со колегите од полицијата за да се обезбеди дека се преземаат активности по казнени дела против персоналот или довербата. Камерите за каросерија тука помагаат со обезбедување непристрасна и безбедна видео снимка од настани што се среќаваат на фронтот. Видео-снимките се чуваат во безбедна SD-картичка што подоцна може да се користи како прифатлив доказ на суд.

на снимките од овие фотоапарати можат да се користат за тренирање и обука, како и да помогнат во усовршувањето на медицинските процедури. Екипите на брзата помош би можеле да имаат корист слично со прегледување на снимките за да го подобрат нивниот одговор на ситуации и да добијат повратни информации во реално време за да помогнат во донесувањето на одлуки за заштеда на живот. Камерите може да се користат и како обука за превоз на нови членови на персоналот и да им се покажат посебни процедури и како да одговорат на нив.

Болничари тие се соочуваат со вербална и физичка злоупотреба додека се на должност, овие фотоапарати се корисни за пронаоѓање на тие луѓе. Камелите што се носат на телото се популарен избор во линијата за заштита на персоналот од предната линија. Парамедискиот персонал го посветува својот живот на заштита и грижа за луѓето во нивни периоди на најголема потреба и за кој било од нив да биде подложен на агресија или насилство е целосно нефер во можност.

Предизвици со кои се соочуваат болниците

 • Обезбедување подобра безбедност за пациентите, посетителите и персоналот
 • Во согласност со државните наредби и мерките за безбедност
 • Заштита од лажни тврдења и гонење
 • Надминување на буџетскиот притисок
 • Интегрирање на рамки за контрола на пристап и видео истрага

Решение

Производи за камери кои се носат на телото OMG

https://omgsolutions.com/body-worn-camera/

КЛУЧНИ КОРИСНИЦИ

 • Здрава, високо квалитетна рамка за складирање во сите уреди
 • Во живо за следење преку вграден GPS систем
 • Складирање на мемориски картички
 • Преглед во живо преку 4G
 • Докинг станица
 • Препознавање на лице
 • Снимките се шифрирани и не можат да се уредуваат
 • Снимките се чуваат 31 дена, освен ако не се направи барање да се задржи подолго
 • Ние нудиме уред, сензор, trackers, телемониторинг, безжична технологија и уреди за следење дома во реално време и нивна примена за лекари

Тело камери имаат потенцијал да ги подобри перформансите и задоволството кај различни типови работни места. Во студиите на случаи со безбедносните служби, на пример, камерите докажаа дека имаат смирувачки ефект врз агресивните членови на јавноста. Ова, пак, го подобри задоволството од работата со тоа што вработените се чувствуваат побезбедни во својата работа. Видеото подолу јасно го илустрира ова.

Ако сликите вреди илјада зборови, видеото може да вреди милиони. Во живо можности во фотоапаратите, им овозможуваат на лекарите надвор од локацијата да даваат лекарски совет за болничарите кои присуствуваат на комплексни случаи на теренот, доколку е потребно.

Болници се единствени во безбедносните предизвици специфични за одредени индустрии кои сите се собрани во една организација. Покрај општите области, болниците често имаат ресторани, продавници за подароци, аптеки, држејќи ќелии за лекување на затвореници и области со психијатриски третман, коишто претставуваат единствени технолошки барања. Како резултат, мешавината на ОМГ уредите за спроведување на законот е често поширока отколку со другите видови на добавувачи. Видео, контрола на пристап, аларми, камери што се носат на телото и други алатки може да бидат распоредени и интегрирани заедно во безбедносната програма на болницата.

Области за паркирање бараат посебно внимание. Да се ​​биде 24 - неколку часа на ден, болничките места за паркирање можат да доживеат постојана активност, со што сомнителното однесување го отежнува откривањето ноќе. Покрај спречувањето кражби и други кривични дела, чувари во болницата обезбедуваат вработените и пациентите да се чувствуваат сигурно. После CCTV камерата што се носи на телото е најдобрата опција за снимање видео на ноќ во слаба осветленост и во живо во живо за контролни простории.

Болницата на многу начини е приватен простор, некои аналитичари сугерираат да се користат телесни камери за време на хируршка операција и снимените снимки би можеле да бидат разгледани од искусни лекари и нови хирурзи и да се користат за време на медицинска обука за да помогнат во избегнување на грешки во иднина. Но, во Азија има многу случаи кога лекарите снимаат операција за испорака и испраќаат видеа на социјалните мрежи за да добиваат прегледи и следбеници, така што камелите што се носат на телото мора да бидат криптирани, а одделенијата за здравствена заштита имаат свои правила и ограничувања за употреба на камери за тело особено во област за итни случаи.

Ivивот рече: „Кога некој е надвор во јавноста, не се очекува приватност, така што снимањето на видео во јавноста навистина не е проблем. Но, кога комуницираме со давател на здравствени услуги, се очекува очекување на приватност “.

Новото судење се одржа во болницата Беривуд, што го води Фондацијата Фондација Фондација Фондација за здравство NHS Фондација Нортемптон. Фирмата „Кала“ им обезбеди на 12 Reveal фотоапарати, кои ги носеа матроните и безбедносниот тим на секоја од петте болнички одделенија во болницата, после обуката. И персоналот и пациентите сметале дека

Нашите уреди што се достапни на пазарот за безбедност на болниците и за другите оддели

употребата на фотоапаратите во амбулантско ментално здравје е „корисна“, велат истражувачите.

Мнозинството од јавноста генерално се согласија да носат камера за тело дека ќе се грижат за можноста неовластено трето лице да добие пристап до нивните лични информации и дека ќе се грижат за идните дискриминации заради можно откривање на нивните информации. Повеќето лекари не се согласуваа дека камери за тело ќе го нарушат односот лекар-пациент, но тие ќе се грижат за безбедноста на информациите за нивните пациенти. Севкупно, и јавноста и лекарите беа во прилог на имплементацијата на системот за камери што се носи на телото, оценувајќи дека можните придобивки се поважни од можните ризици. Поголемиот дел од јавноста сметаше дека властите треба да имаат целосен пристап до податоци, додека медицинскиот персонал, фармацевтите, лабораторискиот персонал и другите здравствени работници треба да имаат делумен пристап.

истражувања

Сега даваат некои истражувања што прават некои медицински службеници.

По испитувањата во одделенијата за ментално здравје, владата сака болничарите да ги користат камерите. Во 2014, употребата на камери што се носат на телото од страна на медицински сестри, најпрво се тестираше на два одделенија во Бродмор, психијатриска болница со голема безбедност во Кроуторн, Беркшир. На снимката се дадени докази за поддршка на гонење по насилни инциденти таму и се забележува мало намалување на инциденти на напади врз персоналот. Покрај тоа, се забележува „забележително намалување на антисоцијалното и агресивното однесување“, според портпаролката на Западен Лондон NHS Trust, која работи на Бродмор.

Им Тиге, локален специјалист за управување со безбедност во Западен Лондон NHS Trust, вели дека камерите направиле персоналот да се чувствува посигурен. „Снимките ги користевме во неколку наврати за сериозни прегледи на инциденти и навистина беше корисно да се види јасно и да слушнеме што се случило. Може да помогне во намалувањето на времетраењето на истрагата затоа што го имате тој независен сведок “, вели тој.

заклучок

Значи, по долга дискусија, научивме дека секоја технологија има некои добри и лоши ефекти, но камерите што се носат на телото даваат повеќе придобивки на помалку недостатоци што можат дополнително да ги надминат со технологијата. Владите треба да дадат поголем буџет за наметнување нова технологија во јавниот сектор. Парамедичарите редовно се ставаат во тешки и потенцијално опасни ситуации. И телесните камери можат да обезбедат драматични видео докази за животот на фронтот.

Референци

Анон., Нд САЛИЕНТ. [Онлајн]
Достапно на: https://www.salientsys.com/industries/hospitals-healthcare/

Одделение за медицински лаборатории, А., 2018 февруари NCBI објави.gov. [Онлајн]
Достапно на: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29331259

ДеСилва, Д., нд Открива. [Онлајн]
Достапно на: https://www.revealmedia.co.uk/5-ways-body-cameras-could-help-ambulance-staff

Харди С, Бенет Л, Розен П, Керол С, Вајт П, Палмер-Хил С, (2017. [Онлајн]
Достапно на: http://www.mhfmjournal.com/old/open-access/the-feasibility-of-using-body-worn-cameras-in-an-inpatient-mental-health-setting.pdf

Меи, ТТ, ФЕБ 1, 2019, Најтешките периоди. [Онлајн]
Достапно на: https://www.straitstimes.com/singapore/health/body-worn-cameras-for-scdf-paramedics

Морис, А., мај 30, 2019. Експрес & starвезда [Онлајн]
Достапно на: https://www.expressandstar.com/news/health/2019/05/30/ambulance-staff-to-wear-body-cameras-as-40pc-of-paramedics-attacked/

Mulholland, H., Wed 1 May 2019. ПОДДРШКА ГАРАРИЈАН [Онлајн]
Достапно на: https://www.theguardian.com/society/2019/may/01/body-cameras-protect-hospital-staff-patients-violence-mental-health-wards


3270 Вкупно прегледи 11 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести