Привилегии за користење полициска камера облечена во тело

  • 0

Привилегии за користење полициска камера облечена во тело

Привилегии за користење полициска камера облечена во тело

Во ерата на хипер-будност, камерите од сите видови станаа трето око што сите го гледаат и снимаат. Една од последните што им се придружи е камери за каросерија, дизајнирани во принцип за полициска употреба, за да се фати и однесувањето на агентите и времето кога е сторено кривично дело. Сепак, неговата употреба се протега на други професионални области, па дури и во секторот образование. Овој бум отвора нова дебата за вишокот или не на внимателност и промена на поврзаното однесување.

Несомнено, тоа се години на успех за фотоапаратите, надвор од модата на селфи-стикот, со подемот на акционите камери и GoPro како најголем експонент; телесните што следат полициски акции; бесплатни апликации за стриминг што емитуваат во живо за секого; или безбедносни уреди со висока технологија со препознавање на лицето. Сè повеќе моменти од нашите животи се заробени од камера, па се поставуваат нови прашања за тоа што значи да се живее под надзор од тоа трето око.

Поточно, камери за каросерија или камион со каросерија се добро примени во многу градови, бидејќи се сметаат за алатка за контрола и противтежа против полициската моќ. Овие се мали не-наметливи уреди прикачени на униформата на агентот на висина на рамото, за да се снимаат дискретно, без да се мешаат во вашата дневна услуга. Тие можат да снимаат континуирано, со можност за автоматско поставување видеа на облакот.

Додека полициските контроли и операции се премногу често кисели во тешките населби, видеото станува важна помош за спроведувањето на законот. Вооружени со каиш на униформа во градите, правоаголни камери со големина на токи-токи-токи ќе им овозможат на полицијата и жандармите да ги снимаат своите интервенции во живо. Прилагодливи 360 степени, нивните леќи со широк агол можат да фатат која било сцена, ден или ноќ, по иницијатива на полицијата која управува со уредот во зависност од ситуацијата. Завршувајќи го низата наши службеници, овие камери сега нудат сите средства за да ги оправдаат случаите на презир и да обезбедат лојалност на нашите агенти за време на проверките и запирањата. Сликите и звукот, снимени во мемориска картичка, се експлоатираат назад во полициската станица на ЦД-Роми. Сите овие докази можат да се додадат во записникот со кој се опишуваат фактите и кои можат да донесат постапка со предности како -

  • Уредот исто така вклучува специјален софтвер што ги чува и катализира снимките и спречува секаков вид измена или модификација. И во случај на кражба или загуба, исто така е обезбеден со механизам за заклучување. Тие овозможуваат снимање со мала осветленост и во екстремни услови.
  • Целта е јасна затоа што овозможува фаќање и на однесувањето на агент - соодветно или не - и кога е сторено кривично дело. Сепак, овој вид на уреди не е корисен само за полицијата. Во Азија, на пример, веќе се разгледува неговата употреба за пожарникари, чувари на плажа, патроли на плажа, контрола на животни или дури и во образовно поле, опремување на директорите и помошниците на директорите со камери за каросерија во наредната учебна година да ги регистрираат своите односи со наставниците и студенти.
  • Уредите овозможуваат процедури за снимање во реално време. Веднаш се испорачува, уредот почнува да снима и не може да се манипулира од службено лице затоа што информациите се преземаат само во моментот кога ќе заврши смената, во еден од центрите за собирање, каде по пристигнувањето потребно е да ги поврзете и да напишете корисник до тоа на екранот, тие можат да ги преземат датотеките во централната база, па дури и да прегледаат што направиле во одреден момент, но тие не можат да ги изменат или избришат.

На ист начин, уредот перманентно снима видео HD-видео (во реално време), аудио и геолокација, што значи дека во различните контролни центри ќе можат да знаат општи информации за тоа кој го носи. Друга придобивка е употребата на видео како доказ на суд.

  • Градежните материјали на уредот, додаде генералот, се тешки и отпорни на удари, затоа што се произведени за да издржат суровите услови на сонцето и водата без неуспеси.
  • Камерите за тело може да се користат како мерка за заштита. Кога некој станува агресивен и му се кажува дека е снимен или ја гледа камерата, тоа се претвора во промена во однесувањето, тоа е дополнителен слој на безбедност. Исто така, студиите покажуваат дека граѓаните се однесуваат подобро кога се евидентирани.
  • Видеото од камерите го одржува и контролира полициското одделение и се чува на безбеден сервер. Надвор од почетната цена за набавка на опрема е долгорочната цена за чување на податоците за програмата.

Поточно, податоците за телесната камера покажаа намалување на поплаките против агентите, како и значително намалување на употребата на сила од страна на офицерите. Некои од придобивките од камери за каросерија покажаа во земјата и дека сега доживуваме на нашиот тест беше зголемувањето на транспарентноста. Сè е направено преку видео записи и ако јавните известувања и службеникот го знаат тоа, сите се однесуваат подобро.

Видеото е снимено од перспектива на офицерот и фаќа 130 степени. Бидејќи на местото на настанот се појавуваат различни агенти, имате различни агли.

Законитоста

Истрагите посочуваат дека светот со повеќе камери за надзор би можел да биде, на некој начин, пријатен и побезбеден. Но, како што расте технолошката понуда, постојат и повеќе можности за невнимателна употреба. На ова се додава нејаснотијата на законитоста. Ова, на пример, предизвика жестоки дебати за тоа како полицијата треба да ги користи фотоапаратите ако може да се користат каде било, или кога да ги избрише снимките.

Бидејќи овие се појавуваат технологии, не постои строга регулација за нивната употреба, така што би можеле да бидеме изложени на постојани снимки каде и да одиме, без да контролираме кој може да ги види тие слики. Како и да е, оваа состојба може да има неочекуван ефект врз генерирањето потолерантно општество. И дури и дека ја цениме работата на другите повеќе.


3035 Вкупно прегледи 18 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести