Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници

  • 0

Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници

Недостатоци на камерата облечена во каросерија од полициски службеници

Употребата на камери за тело од страна на спроведување на законот е контроверзен предмет. Додека ваквите технологии можат да помогнат во заштитата на полициските службеници со одвраќање на несоодветно физичко однесување и со обезбедување докази за граѓаните кои биле неправедно обвинети за кривични дела, прашањето за транспарентност околу овие слики сè уште се расправа.

Приговорот е дека телесните камери не мора да помогнат во решавањето на споровите што ги има полицијата при извршувањето на полицијата, затоа што изборот на агли со видео снимање можеби не ги претставува целиот факт, сликите не мора да ја имаат вистината, но исто така, вклучуваат проблем со заштитата на приватноста. За полицијата, покрај буџетскиот проблем, камерата во голема мерка ќе го зголеми и административниот обем на полициската станица, затоа што е огромна работа за обработка на податоци за задржување, чување и анализирање на видеото снимено од камерата.

На пример, предложената нова политика ќе бара од полициските службеници да обезбедат слики во рок од 45 дена, што ќе ги активира тековните одредби дека сликите ќе бидат отстранети, освен ако не се од клучно значење за проба.

Пропусти за пристап и уредување на слики

Студиите сугерираат дека камери за тело имаат мал ефект врз полициската злоупотреба, но снимките можат да бидат корисни во кривичните гонења, што доведува до брзо усвојување на овие технологии.

Сепак, овие технологии не се без ризик и сега се чини дека овој потенцијален доказ може да се модифицира или отстрани заради повеќе ранливости во софтверот вграден во фотоапаратите.

Во сите случаи, безбедносните слабости му дозволиле на пребарувачот да предизвика штета, вклучувајќи бришење слики, модификација на содржината, промена на структурите на датотеките и тивко преземање на нови слики. сменето.

https://www.google.com/search?q=What+are+the+limitations+of+Police+body+worn+cameras%3F&sxsrf=ACYBGNRQM-zYi8vCqjTx-hOKV9UB4GMFkQ:1571828502607&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidya68nbLlAhXDqo8KHS1_AlYQ_AUIEygC&biw=1533&bih=801#imgdii=nr2elcV0oAlkVM:&imgrc=vAWgM9MiDiTAMM:

Безбедносните проблеми поврзани со овие уреди беа уште подлабоки. Мичел, исто така, откри безбедносни проблеми поврзани со мобилните апликации, софтвер и cloud услуги со кои се поврзуваат фотоапаратите, како и распространетата употреба на легитиментите за уверување.

Нема криптирање или потпишување видеа

Ниту еден тест терминал не употребува криптографска заштита и ниту видео-датотеки не се дигитално потпишани. Доколку полициските агенции сакаат да ја користат оваа технологија за да соберат докази, отсуството на потпис е сериозен проблем.

Без потпис, видео содржината не може да се провери правилно или да се издаде со временски ознаки - што може да предизвика предизвик. Затоа, напаѓачите би можеле да ги модифицираат сликите без да биде можно да се открие овој вид манипулација.

Полицијата, исто така, би можела да биде изложена на ризик поради друг пакет безбедносни проблеми. Освен моделот CeeSc, сите тестирани фотоапарати имаат Wi-Fi радио способности и не се во состојба правилно да ги маскираат IP-адресите поврзани со уредот.

Ова значи дека напаѓачот би можел да го лоцира превозникот, што претставува сериозен безбедносен проблем за полицијата, особено во случај на прикриени операции. IP адресите исто така може да се следат за да се открие можното забрзување на активноста на фотоапаратот, што може да укаже на планирани рации.

Може дури и да се инсталира злонамерен софтвер на камери за каросерија, што ќе им овозможи на напаѓачите да ги срушат терминалите, да предизвикаат нарушување или дури да извршат далечинско наб monitoringудување без знаење на корисниците.

Како и да е, кам-кампот претставува некои предизвици поврзани со технолошките аспекти, бидејќи складирањето и уредувањето на стотици часови видео е многу макотрпна задача.

Техничките проблеми се главната грешка: времето за преземање на слики може да биде долго, што додава на нивниот обем на работа. Една од студиите утврди пораст на стапката на исцрпеност кај полицајците кои ја носат камерата и ја припишуваа на зголемувањето на обемот на работа.

Пикселите за фотографии се ниски (30-40 милиони). Под силната сончева светлина, црвената светлина не може да се препознае. Доказите не се убедливи. LED-светлото се користи за пополнување на светлината. Ефектот за ноќна фотографија е слаб, а има и многу неважечки фотографии. Исто така, системот е сложен, сигурноста е слаба, одржувањето е големо, цената е висока, работниот век е краток, а инсталацијата и дебагирањето се тешки. Видео-електронската полиција го има феноменот на висока температурна несреќа на пресекот индустриски компјутер или вграден компјутер.

Дигиталните фотоапарати со фиксен фокус не можат постојано да снимаат, а дигиталните фотоапарати SLR можат постојано да снимаат. Но, цената на дигиталната SLR камера е 5-6 пати поголема од онаа на дигиталната камера со фиксен фокус. Theивотот на електронскиот блиц не е онолку долго колку што LED-светлото за полнење, и треба да се заменува често (2-3 месеци), но ефектот на светло напојување на електронскиот блиц е најдобар.

На крај, високата цена, сигурноста, стабилноста треба дополнително да се подобрат, производот нашол многу проблеми во процесот на употреба, производителите исто така го подобруваат дизајнот на производот за реалните потреби на кампот за тело.

заклучок

Ако се користи камион-камшик, од причини на владеењето на законот императив е дека сликите се користат за да се докаже лошо однесување на граѓаните и полициските службеници. Се разбира, принципите за заштита на податоците мора да се почитуваат, особено, принципот на минимизирање на податоците. Во овој поглед, не смее да дојде до неограничена примена на Body-cam. Според тоа, правната состојба мора да се прилагоди така што жртвите од видео надзор да имаат пристап до податоците и дека употребата на кампот не е единствено на дискреционо право на полицијата. На пример, би можело да се разбере дека кампот со тела е автоматски вклучен во одредени ситуации и дека погодените граѓани можат да бараат вклучување на кампот, доколку не се согласуваат со однесувањето на полициските службеници. Во моментов, теле-кампот е еднострана закана, бидејќи се користи исклучиво на штета на граѓаните, без оглед на тоа дали полицијата делува незаконски или не.


3093 Вкупно прегледи 11 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести