Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија

  • 0

Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија

Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија

Најголем проблем на полициските одделенија кои користат лични полициски камери за снимање е што во ситуација на стрес, Агентот се сеќава на снимање на камерата. Најверојатно, под стрес, Агентот воопшто не се сеќава дека носи камера и затоа ги губи сите графички докази што подразбираат видео и аудио снимање на полициската акција.

Една од најголемите безбедносни дилеми е кој нè контролира и како. „Ова е технологија што има реален потенцијал да служи како контрола и противтежа на полициската моќ“,

Речиси нема полициска интервенција без телесни напади: насилството врз полициските службеници се зголемува. Таканаречените камери за тело треба да help помогнат да ја разгали. Камерите, користени во униформа, снимаат напади и служат како средство за притисок, како и да обезбедат докази.

Полицијата може да ги активира секогаш кога постои закана од насилство и тие се на јавно место. Сè што треба да сторат е да го известат инволвираното лице дека сè ќе биде снимено на видео. Повеќето азиски земји веќе користат камери за каросерија. Дури и против притисокот на заштитниците на податоците, кои го гледаат основното право на информативно самоопределување. Според полицијата, ефектот бил огромен: многу напаѓачи модерирале, а последователните судски рочишта исто така биле полесни со снимките. Во исто време, можно е да се провери дали самата полиција постапила правилно.

Најдоброто нешто во врска со полициските камери е што тие снимаат слики од полициски состаноци со членовите на јавноста, вклучувајќи осомничени, сведоци и минувачи. Снимките можат да ги одржат сите страни искрени и да им овозможат да стекнат меѓусебна доверба, знаејќи дека што и да кажува некој за интеракцијата може да се потврди подоцна.

Може да има одредена вредност на јавната безбедност за друга технологија: препознавање на лицето. Можете да ги анализирате карактеристиките на една личност за да ги спореди со профилите зачувани во базата на податоци, како што се лиценците на Одделот за моторни возила. Дигиталните „отпечатоци на лицето“ создадени со системи за препознавање на слики можат да се користат за да се најдат луѓе изгубени со Алцхајмерова болест, на пример, или кривични осомничени, или некој

Сега, некои полициски агенции бараат да ги комбинираат двете технологии, поставувајќи снимки на камери на телото преку анализа за препознавање на лицето.

Тоа би го натерало секој полицаец да има нешто како шпион.

Тоа ќе го направи секое тело место за собирање, чување и анализирање на лични податоци без дозвола од запишаните субјекти. И тој би го сторил дури и ако тие субјекти не се сомневаат дека лошо постапиле.

Препознавањето на лицето, во комбинација со слики со камери, може да се злоупотреби. Можете да ги пратите каде се наоѓаат секој поединец во кое било дадено време и тие податоци да ги чувате во постојани записи за подоцнежна употреба. Може дури да се искористи за континуиран надзор на целата заедница. Тоа е многу лоша идеја. Тоа би ја поткопало целата цел на камери за тело, што било да се врати довербата во полицијата.

Самата технологија е само технологија: различни алатки кои ја подобруваат човечката моќ. Клучевите за неговите придобивки и опасности се законите кои диктираат како може да се оствари моќта. Камерите за каросерија, на пример, би можеле лесно да ја еродираат, наместо да ја зголемуваат, довербата во полицијата ако службениците имаат пристап само до сликите и ако можат да ја контролираат нивната употреба. Како резултат на тоа, полициското одделение и некои други агенции усвоија правила според кои се бара јавно објавување на слики снимени од камери за каросерија во рок од неколку недели од состанокот. Законодавниот дом го стори истото минатата година со налог дека секоја агенција за спроведување на законот што користи камери за тело ги прави сликите подеднакво достапни за јавноста. Пратениците сега разгледуваат предлог-закон со кој се забранува употреба на технологија за препознавање на лицето заедно со слики со камери за тело.

Некои полициски групи се спротивставуваат на нацрт-законот затоа што државата не треба да ги спречува да користат алатки кои ја олеснуваат борбата против криминалот и идентификување на прекршителите на законот.

И навистина постои рамнотежа што општеството мора да го постигне помеѓу приватноста: да се ослободи од државни упади во приватниот живот и да се биде сигурен дека гледањето полициски службеник не значи автоматски внесување на вашите лични информации во која било дигитална база на податоци. Инстинкт за едноставно забрана на нови или застрашувачки технологии е разбирлив, но сите би можеле да извлечат корист од помислен пристап.

Исто така, некои видови на будност се создадени од современиот живот и ќе бидат сè поприсутни. Во тоа време, можете да платите неколку долари за безбедносни камери поврзани на Интернет, кои можат да ви кажат, каде и да сте, кој е на вашата врата. Овој вид технологија нема да исчезне.

Собраните слики можете да ги споделите и со вашиот локален полициски оддел, што потоа би можеле да ги користите за ваша јавна безбедност или цели за надзор. Бројни крадци на пакети се фатени со употреба на слики што биле споделени со полицијата.

Но, треба ли корисниците на тие системи да ги споделат сликите со полицијата? Тоа е друга друга друга работа. Треба да се развијат закони за да се обезбеди дека технологиите и владата serve служат на јавноста, а не обратно.

Предлог-законот за забрана за употреба на технологија за препознавање на лицето заедно со полициските камери ја држи јавноста под надзор. Тоа е природно продолжение на минатогодишната сметка за да се обезбеди дека јавноста може конечно да пристапува до снимките на камери за тело. Обезбедува дека камери за тело продолжуваат да функционираат како што е предвидено, да ја зголемат довербата во спроведувањето на законот, наместо да ја пренесуваат моќта на јавната технологија во полицијата.

Најголем проблем на полициските одделенија кои користат лични полициски камери за снимање е што во ситуација на стрес, Агентот се сеќава на снимање на камерата. Најверојатно, под стрес, Агентот воопшто не се сеќава дека носи камера и затоа ги губи сите графички докази што подразбираат видео и аудио снимање на полициската акција.

Една од најголемите безбедносни дилеми е кој нè контролира и како. „Ова е технологија која има реален потенцијал да служи како контрола и противтежа на полициската моќ“, \

Речиси нема полициска интервенција без телесни напади: насилството врз полициските службеници се зголемува. Таканаречените камери за тело треба да help помогнат да ја разгали. Камерите, користени во униформа, снимаат напади и служат како средство за притисок, како и да обезбедат докази.

Полицијата може да ги активира секогаш кога постои закана од насилство и тие се на јавно место. Сè што треба да сторат е да го известат инволвираното лице дека сè ќе биде снимено на видео. Повеќето азиски земји веќе користат камери за каросерија. Дури и против притисокот на заштитниците на податоците, кои го гледаат основното право на информативно самоопределување. Според полицијата, ефектот бил огромен: многу напаѓачи модерирале, а последователните судски рочишта исто така биле полесни со снимките. Во исто време, можно е да се провери дали самата полиција постапила правилно.

Најдоброто нешто во врска со полициските камери е што тие снимаат слики од полициски состаноци со членовите на јавноста, вклучувајќи осомничени, сведоци и минувачи. Снимките можат да ги одржат сите страни искрени и да им овозможат да стекнат меѓусебна доверба, знаејќи дека што и да кажува некој за интеракцијата може да се потврди подоцна.

Може да има одредена вредност на јавната безбедност за друга технологија: препознавање на лицето. Можете да ги анализирате карактеристиките на една личност за да ги спореди со профилите зачувани во базата на податоци, како што се лиценците на Одделот за моторни возила. Дигиталните „отпечатоци на лицето“, создадени од системите за препознавање на слики, можат да се користат за да се најдат луѓе изгубени со Алцхајмерова болест, на пример, или кривични осомничени или некој.

Сега, некои полициски агенции бараат да ги комбинираат двете технологии, поставувајќи снимки на камери на телото преку анализа за препознавање на лицето.

Тоа би го натерало секој полицаец да има нешто како шпион.

Тоа ќе го направи секое тело место за собирање, чување и анализирање на лични податоци без дозвола од запишаните субјекти. И тој би го сторил дури и ако тие субјекти не се сомневаат дека лошо постапиле.

Препознавањето на лицето, во комбинација со слики со камери, може да се злоупотреби. Можете да ги пратите каде се наоѓаат секој поединец во кое било дадено време и тие податоци да ги чувате во постојани записи за подоцнежна употреба. Може дури да се искористи за континуиран надзор на целата заедница.

Тоа е многу лоша идеја. Тоа би ја поткопало целата цел на камери за тело, што било да се врати довербата во полицијата.

Самата технологија е само технологија: различни алатки кои ја подобруваат човечката моќ. Клучевите за неговите придобивки и опасности се законите кои диктираат како може да се оствари моќта. Камерите за каросерија, на пример, би можеле лесно да ја еродираат, наместо да ја зголемуваат, довербата во полицијата ако службениците имаат пристап само до сликите и ако можат да ја контролираат нивната употреба. Како резултат на тоа, полициското одделение и некои други агенции усвоија правила според кои се бара јавно објавување на слики снимени од камери за каросерија во рок од неколку недели од состанокот. Законодавниот дом го стори истото минатата година со налог дека секоја агенција за спроведување на законот што користи камери за тело ги прави сликите подеднакво достапни за јавноста.

Пратениците сега разгледуваат предлог-закон со кој се забранува употреба на технологија за препознавање на лицето заедно со слики со камери за тело.

Некои полициски групи се спротивставуваат на нацрт-законот затоа што државата не треба да ги спречува да користат алатки кои ја олеснуваат борбата против криминалот и идентификување на прекршителите на законот.

И навистина постои рамнотежа што општеството мора да го постигне помеѓу приватноста: да се ослободи од државни упади во приватниот живот и да се биде сигурен дека гледањето полициски службеник не значи автоматски внесување на вашите лични информации во која било дигитална база на податоци. Инстинкт за едноставно забрана на нови или застрашувачки технологии е разбирлив, но сите би можеле да извлечат корист од помислен пристап.

Исто така, некои видови на будност се создадени од современиот живот и ќе бидат сè поприсутни. Во тоа време, можете да платите неколку долари за безбедносни камери поврзани на Интернет, кои можат да ви кажат, каде и да сте, кој е на вашата врата. Овој вид технологија нема да исчезне.

Собраните слики можете да ги споделите и со вашиот локален полициски оддел, што потоа би можеле да ги користите за ваша јавна безбедност или цели за надзор. Бројни крадци на пакети се фатени со употреба на слики што биле споделени со полицијата.

Но, треба ли корисниците на тие системи да ги споделат сликите со полицијата? Тоа е друга друга друга работа. Треба да се развијат закони за да се обезбеди дека технологиите и владата serve служат на јавноста, а не обратно.

Предлог-законот за забрана за употреба на технологија за препознавање на лицето заедно со полициските камери ја држи јавноста под надзор. Тоа е природно продолжение на минатогодишната сметка за да се обезбеди дека јавноста може конечно да пристапува до снимките на камери за тело. Обезбедува дека камери за тело продолжуваат да функционираат како што е предвидено, да ја зголемат довербата во спроведувањето на законот, наместо да ја пренесуваат моќта на јавната технологија во полицијата.


2653 Вкупно прегледи 25 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести