Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?

  • 0

Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?

Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?

Технологијата е дефинирана како збир на вештини, знаења или вештини што се користат преку вештачки предмети за да се постигне одреден крај; Но, во областа на безбедноста, кој е тој крај? Се чини очигледно дека намалувањето на криминалот, сепак, неговиот изум не бил секогаш поврзан со оваа цел.

Од почетокот на историјата, човечкото суштество се обидуваше да ги премине пречките на незнаењето и ова доведе до основни технолошки пресвртници, но неопходни за последователен напредок, како што се тркалото, металургијата итн.


https://www.google.com/search?q=How+Body-Worn+Cameras+Aid+Law+Enforcement%3F&sxsrf=ACYBGNQ_Bq_wwzHBi43xMZHQrOvd1DO00A:1571122539985&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjzx5PH153lAhXLP48KHQcZDe4Q_AUIFSgE&biw=1533&bih=801#imgrc=e4wJDFebyRPtCM:

Камерите за каросерија се рекордери дизајнирани да се носат со униформа на полицискиот службеник, обезбедуваат аудио-визуелно снимање на настани од гледна точка на носителот, при извршувањето на своите функции.

Агенциите за спроведување на законот користат видео-камери (CVC) за снимање звуци и слики во реално време за време на инциденти и интеракции со членовите на пошироката јавност, сведоците и осомничените за да ги користат последователно како дел од истрагите и да соберат докази. Записите направени со CVC додаваат вредност на собраните докази; тие не треба да се сметаат како единствен извор на докази.

Системот HVAC се состои од мала камера прицврстена за полициската униформа или очила за сонце или носи како шлем, која запишува звуци и слики за време на интеракциите на полицискиот службеник со јавноста. Снимените дигитални информации ги запишуваат настаните од гледна точка на службеникот во извршувањето на неговите должности.

ЦАЦ е дизајниран за отворено евидентирање на евиденција што ќе обезбеди сигурен, точен и непристрасен запис за инциденти со униформирани членови на агенциите за спроведување на законот. Целта на оваа практика е да се подобри транспарентноста и одговорноста доколку се појават прашања или проблеми, или ако треба да се покријат обвиненија како резултат на инцидент и да се обезбедат докази за гонење доколку се случи инцидент. мораше да биде придружено со кривични дела.

Агенциите за спроведување на законот спроведоа физибилити студија за употребата на CVC, која вклучуваше темелен преглед на сложените проблеми со приватноста и правните или политичките прашања. Опремата и технологијата CAC брзо се развиваат, а агенциите постојано ги прегледуваат нивните политики, процедури и опрема за да осигурат дека се користат најефикасните практики за спроведување на законот. Овој аспект на работата вклучува истражувачки и пилот-проекти за тестирање на нови технологии. Целта на агенциите за спроведување на законот е да им обезбедат на членовите на предната линија со напредна технологија и алатки за социјални медиуми за да ја зајакнат нивната способност да одговорат на новите реалности притоа да обезбедат безбедност на јавноста и полицијата.

Тестовите исто така точно ги идентификуваа карактеристиките на ЦАЦ за подобро проценување на потребите на агенцијата за спроведување на законот преку повторување на инциденти кои вклучуваат употреба на сила. Врз основа на критериумите за оценување и параметрите дадени со повторливи сценарија, можно е да се фокусираме на специфични променливи поврзани со сите аспекти на употреба на физичка сила за да се утврди најдобро место за поставување на камерата на полицискиот службеник кој ги извршува своите должности и на карактеристики што CVC мора да ги поседува за да ги исполни барањата за прибирање докази.

Полициските служби користат релативно нова технологија за да ги задржат полицијата и членовите на јавноста со кои комуницираат одговорни за секоја акција. CVC обезбедува поголема транспарентност и одговорност за сите засегнати страни и претставува субјективна слика за тоа со кои полициските службеници се соочуваат со често интензивни и екстремно динамични ситуации. Проектите како што се овој може да ја проценат и утврдат додадената вредност на новите полициски алатки. Како модерна полициска сила, агенциите за спроведување на законот постојано истражуваат и проценуваат нови технологии за исполнување на својот мандат за заштита на цивилите. Целта на овој пристап останува иста - да им обезбеди на членовите на агенциите за спроведување на законот алатки што им се потребни за надминување на предизвиците поврзани со тековното полициско опкружување во постојано менување на животната средина.

Ризиците за приватност беа утврдени за време на Проценката на влијанието врз приватноста (ПИА) и беа дадени следниве препораки за нивно намалување:

  • Агенциите за спроведување на законот ќе развијат политика за да обезбедат задржување, отстранување и чување на евиденција направена преку CVC;
  • Агенциите за спроведување на законот нема да ги евидентираат сите свои интеракции и разговори со членовите на јавноста;
  • Кога членовите на агенциите го користат CVC во правната рамка на своите должности, тие ќе го сторат тоа отворено
  • Колку што е можно тактички, членовите на агенциите за спроведување на законот ќе ги советуваат граѓаните кога се снимани;
  • На крајот на секоја смена, сите видео снимки ќе бидат поставени на агенциите одобрени безбеден уред за складирање за откривање, задржување и отстранување;
  • Граѓаните можат да побараат да ги видат нивните лични информации. Барањата за пристап до регистрациите на CAC, направени според Законот за пристап до информации и Законот за приватност, можат да се достават преку веб-страницата ATIP.
  • Употребата на CAC ќе биде соопштена до пошироката јавност, особено во одвоените места каде се распоредени камери, а внатрешно до членовите на агенциите за спроведување на законот за да ги информира за политиките и најдобрите практики во овој поглед.

CAC се користат за да се соберат докази за кривични истраги и да се исполни посветеноста на агенциите за спроведување на законот за градење врски преку промовирање на безбедни домови и безбедни заедници низ целата земја. Употребата на ЦАС, исто така, ќе го поддржи мандатот на агенциите за спроведување на законот да спречи криминал, да ги испита прекршоците, да одржува мир и редот, да спроведува закони и да придонесе за националната безбедност. , да се обезбеди безбедност на владините службеници, во посета на достоинственици и членови на странски мисии и да се обезбедат основните услуги за поддршка на операциите на други агенции за спроведување на законот. При интеракција со јавноста, членовите ќе користат CAC според нивна дискреција, во зависност од политиките за јавно интеракција. Агенциите за спроведување на законот се посветени на заштита на собраните лични информации и постојано прегледување на нејзините политики и процедури за да се осигурат дека тие се во согласност со сојузните закони.


2901 Вкупно прегледи 11 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Дојдовни зборови за пребарување:

  • വിഡിയോ ക്യാമറകൾ തുടക്കം (1)

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести