И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни

  • 0
И покрај ограничувањата, камерите на Полициското тело се сè уште популарни

И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни

Камелите кои се носат на телото имаат падови, не е сè добро и совршено. Овој дел од инфраструктурата има некои проблеми со кои се соочува и прашања што се јавуваат особено кога се злоупотребува или се користи во погрешни услови. Beе наведеме неколку од овие и ќе бидеме критички осудени ако, и покрај неговите предности, овие падови можат да бидат занемарени? И каков ефект носи ова ограничување со кое доаѓаат?

Прашања за пари и чување

Секогаш кога сакаме да се осврнеме на недостаток на водење на овој процес, се појавуваат два смели проблеми со парите и просторот. Секогаш има проблем како и како да ги чувате овие видеа, се појавува дури и потребата да се обучуваат агенти за безбедност за тоа како да го сторат тоа. Може да се купи камера за илјада долари, овој настан не е проблем, туку складирање во архиви, сортирање и правилно уредување со цел да може лесно да се постигне видео запис кога е потребно. Ова станува голем проблем во многу случаи. Иако полициските службеници велат дека можат да резервираат повеќе пари што инаку би биле потрошени за кривично дело, зачувувањето на овие големи количини на зафатени видеа со податоци станува следниот голем предизвик.

Ограничено фаќање

На сегашното ниво на кое е развиена телесна камера, камерата сè уште не е трагач за очи како што гледаме во FSI. FSI е парче технологија што може да следи каде окото бара и користи упат за да се фокусира на целта во поглед. Може да го промени движењето со окото во микросекунди. Телесна камера е изградена на таков начин што; може да гледате на одредено место и сè уште да не ја фатите акцијата што се одвива во таа област, можно е да не ја видите акцијата што се случува веднаш пред вас на камерата.

Во споредбата на камерата малку повеќе со око, невозможно е камерата да препознае и да дејствува во согласност со физиолошка или психолошка траума што носителот може да претрпи. Ова го прави не толку прилагодување на одредена ситуација. Окото има можност да ги филтрира несаканите слики за опстанок или да се случи околу тоа ако на некое лице му требаат да излезе брза од одредена ситуација. Додека го споредувате човечкото око со камерата што ја носи телото, тој заостанува многу, кога можеби сте под закана, вашиот мозок ќе покаже дека заканата ќе се приближува и поблиску само за да ве придвижи и да ве натера да ја смените локацијата од таа област. Овој феномен е познат како „демне“ ова е едно ограничување на камерата што се носи на телото, таа едноставно фаќа без обработка и можност да се поврзе со она што се случува. Овие се фактори кои дури може да направат некое лице да ги разгледа снимките подоцна, да доживее потешкотии во врска со одредена зачестеност што може да се случи. Сепак, ова станува главен недостаток на камерата што ја носи каросеријата.

Не се евидентирани важни опасни ситуации

Постојат важни потези, наречени „тактилни знаци“ кои не можат да бидат фатени на фотоапаратот. Да претпоставиме дека офицер требаше да уапси осомничен, но осомничениот се обидува да одолее со помош на мускулите. Ова е нешто што не може да се фати на камера, но кога ќе се појави таква ситуација. Службеникот обично е принуден да користи дополнителна сила за апсење. Кога видеата како овие се гледаат подоцна, секогаш се гледа како службеникот користел непотребна сила за да се справи со осомничениот. Ова е многу погрешно бидејќи станува недостаток на камерата што се носи на телото, ова може да предизвика големи проблеми во истрагата.

Друг проблем што може да се согледа е фактот дека; сеќавањата не се појавуваат на фотоапарати. Службениците имаат за цел да имаат искуства во справување со случаи, цивил може да забележи дојдовна ситуација додека службеникот може да види и да согледа некоја претстојна опасност и да дејствува. Овие сеќавања или искуства не се прикажани во камера, едноставно ќе се чувствувате како службеникот да дејствувал без никаква причина. Можеме да се обидеме да смислиме сценарио каде осомничениот крева раце нагоре на одреден начин, еден цивил може да чувствува само дека е обичен потег или можеби чин на предавање, но како офицер на законот со многу искуство и обука. Веднаш се сеќавате на минатите сценарија или се сеќавате на обуки и соодветно постапувате.

Варијанса на брзина

Брзината на снимање со која се снимаат камери што се носат со каросеријата е многу различна и далеку побрза од редовната камера за видео надзор во продавница или објект. Како резултат на оваа брзина на снимање, некои настани можат да се случат толку брзо што може да се изгубат меѓу рамките. Прашања како ова може да предизвикаат трепкање на нож или муцка, што може да стане многу важно во истражен случај, може да се изгуби со оваа брзина на снимање. Друг пропуштен фактор е времето на дејствување и реакција на телото. Значи, дали офицер пука или го спречува пукањето, дејството и реакцијата може да се видат и толкуваат погрешно, што предизвикува проблеми.

Способност на камерата да се види подобро во сценарија со слаба осветленост

Постојат моменти откако се снимаат снимки, регионот со слаба осветленост станува многу видлив за оние што гледаат оттаму, тие не можат да го согледаат или да видат што не може да го види човекот што едвај можеше да види во ситуацијата што се разгледува. Службеникот би можел да биде во тунел, обидувајќи се да му се допадне на осомничениот да излезе бавно, тој може да одлучи да дојде и може да држи мобилен телефон или предмет во рака. Службеникот може да се сомнева или дека станува збор за пиштол и може да биде вознемирен да пука. Ова се сценарија што можат да направат анализирање на видео доста комплексно. Исто така, се виде дека камерите не можат секогаш да бидат премногу сигурни со светлината, тие може да одат од светла до затемнето во секунди, отстранувајќи ги многу важните детали од фокусот.

Некои други ограничувања се:

  • Охрабрување на вторите претпоставки кога одредена сцена не може да се види добро или разбрана, во повеќето случаи тие би можеле да бидат далеку од реалната состојба
  • Една камера можеби не е доволна за да го исполни потребното
  • Камерата може да снима само 2-димензија
  • Понекогаш вашето тело може да блокира важен поглед


2570 Вкупно прегледи 50 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Контакт

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333 4466

Џакарта + 62 8113 80221


email: sales@omg-solutions.com
or
Пополнете го формуларот за пребарување и ние ќе се враќаме до вас во рамките на 2

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018 и 2019

Сингапур Топ 500 претпријатија 2018

Тип на фото апарат


Категории на страници

4G камера во живо
Додатоци - фотоапарат облечена во каросерија
Написи - фотоапарат што се носи на тело
Надзор над спроведувањето на законот и доверливоста во Азија
Препознавајќи го приговорот кон камери обложени од тело од страна на работниците
Јавни верувања на фотоапаратот што се носи на тело
Технолошка иновација со камера што е во облик на тело, низ годините
Зошто фотоапаратите кои помагаат во телото помагаат во управувањето со законите?
Влијанија врз безбедносните страници со помош на камери кои се во облик на тело
Недостатоци на камерата што се носи на тело од страна на полициски службеници
Привилегии за користење полициска камера облечена во тело
Камерата што се носи на тело можеби не е последната пресуда
Телефонска камера: Тактики што ќе помогнат во болниците
Воведување на препознавање на лицето на фотоапаратите кои се носат на телото
Точки што треба да се забележат пред набавката на фотоапаратот облечен во каросерија
Владина заштита на мрежата со помош на камера што се носи во тело
Користете камери за каросерија за да се обезбеди безбедност на вработените по индустрија
Воведување на шеми и учење за фотоапаратот што е во облик на тело
Недостатоци на полициските службеници користејќи камера што се носи во каросерија
Причини Снимката што се носи во кампот не може да ги расчисти работите
Постапки за користење на камери што се во облик на тело
Камерата што е во облик на тело ставена во употреба во здравствени установи
Камерите облечени во полициското тело се очекува да го одликуваат признавањето на лицето
Избор на соодветна камера обложена на тело
Безбедни техники што ги користи владата за да ја заштити платформата со камера што е во облик на тело
Придобивки од камери за тело од страна на индустријата
Спроведување програма и часови за фото-фотоапарат
Подигање на загриженост за безбедност и приватност во врска со камерата што се носи во полиција
Телото-облечена камера не може да ги реши сите ситуации
Методи на употреба на камери во тело
Предности на камерата што се носи во тело во болниците
Промовирање на препознавање на лице за службеници за спроведување на законот Камера за тело
Одлучување за правилна камера обложена на тело
Методи што Владата може да ги користи за да ја заштити мрежата за камера што е во облик на тело
Комунална употреба на камери што се носат со каросерија по индустрија
Наметнувачка шема за фотоапарат и тело научена лекција
Зголемување на безбедносните проблеми и доверливоста Обновувајќи ја камерата облечена во полициското тело
Зошто снимките од кампот можеби не се јасни работите
Упатства за употреба на камери обложени со каросерија
Употреба на фотоапаратот користен во здравствени установи
Препознавањето на лицето е приближно до полициските фотоапарати облечени во телото
Избор на соодветна камера што се носи на тело
Безбедна мрежа за кабина со тело за владата
Употреба на камери обложени по тело од страна на индустријата
Спроведување на препораки и научени лекции од програмата за камера кои се во облик на тело
Камерите облечени во полициското тело подигнуваат проблеми во врска со безбедноста и приватноста
Како камката облечена во телото на полициските службеници влијае врз приватноста во Азија
Вработените се грижат за користењето на фотоапаратот што е во облик на тело
Резидентниот увид на камери кои се во облик на тело
Подемот на технологијата на фотоапаратот кој е во облик на тело
Потенцијални придобивки од камерата облечена во телото за спроведување на законот
Безбедносно претпријатие - Колку се ефектите камерите облечени во полициското тело
И покрај ограничувањата, полициските камери за тело се сè уште популарни
Камери за носење на тело
BWC095-WF - WIFI GPS камера во живо за струјно тело (отстранлива батерија)
BWC094 - Достапна мини камера облечена во каросерија (отстранлива SD картичка)
BWC089 - 16 долги часови лесни лесни полициски тела на полициското тело (широк агол 170-степен)
BWC090 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (широк агол 170-степен 12 работни часа)
BWC083 - полиња со мала тежина на полицијата облечена во безбедносните стражари (водоотпорен, широк агол 130-степен, 12 работни часа, 1080p HD)
BWC081 - Ултра мини WIFI полициско тело облечена во тело (140 степени + ноќна визија)
BWC075 - OMG Светски најмала мини полициска камера облечена во тело
BWC074 - Мини-лесна камера за носење телесна тежина со супер видео компресија - 20-25 часа за 32GB [Без LCD екран]
BWC058 - Mini OMG фото-фрлена кабина за тело - Супер видео компресија - 20-25 часа за 32 GB
BWC061 - Долги часови на OMG [16 часа] Камера со кабел за тело за снимање
BWC055 - Отстранлива камера за микро камиони со каросерија од SD-картичка
Лесна телесна тежина WIFI тело за превземање на камери, видео 1728 * 1296 30fps, H.264, 940NM Nightvision (BWC052)
BWC041 - ОМГ камера облечена во каросерија
Mini OMG камера облечена во каросерија, 2K видео (SPY195)
BWC010 - Мини полициско тело облечена во тело, 1296p, 170Deg, 12 часа, ноќна визија
BWC004 - Олимпирана обвивка на ОМГ камера облечена во каросерија
BWC003 - Мини полициска камера облечена во телото
Камера за носење на копче OMG, видео-рекордер активиран со движење (SPY045B)
WIFI Portable Wearable Security 12MP камера, 1296P, H.264, контрола на апликации (SPY084)
Камера поставена со глава
Нови
Некатегоризирано - Камера со кабел за тело
BWC071 - Дополнителна мини камера облечена во каросерија
BWC066 - Полициска камера за полициска камера за кацига за кацига
Безбедно куќиште на мини тело со шифрирање [со LCD екран] (BWC060)
BWA012 - Докинг станица за пристаништа 10 - Систем за управување со докази
Заклучи го клипот (BWA010)
Мини HD тело кое се носи на тело, 12MP OV2710 140 степен камера, H.264 MOV, 1080P, TF Макс 128G, Долготрајна работа (BWC053)
OMG Wifi Mini-чиста спортска камера за кациги за акција (BWC049)
Мини шпион камера - Скриена камера за пенкало со широк опсег 170 Широк аголен објектив (SPY018)
OMG достапна 4G камера облечена во каросерија (BWC047)
Паметни очила за носење на тело за очила (BWC042)
видеа
BWC040 - Достапна HD камера за носење на тело
Отстранлива батерија - Камера со кабел за тело (BWC037)
OMG 8 порта станица со дисплеј (BWC038)
Камери за пренаменета телесна камера - приклучни станици 8 (BWC036)
Камено тело - 3G, 4G, Wi-Fi, стриминг во живо, далечински управувач во живо, Bluetooth, мобилна апликација (IOS + Android), континуирано снимање 8hrs, контрола на слајд на допир. (BWC035)
Телефонска камера - Wifi каросерија за каросерија (BWC034)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650, вградена картичка за складирање (BWC033)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC031)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 140Degree широк агол, 128GB Макс чување, вграден GPS (BWC030)
Телефонска камера - Ambarella A7LA50 чипсет, 170Degree широк агол, 128GB Макс чување, Тип на батерија што може да се отстрани (BWC028)
Облечена во камера за тело - чипсет на Ambarella A7LA50, широк агол на 170, 128GB Макс чување (BWC026)
Носена камера за тело - чипсет Novatek 96650 (BWC025)
Облечена камера за тело - Две заменливи батерии 2500mAh (BWC024)
Надворешна SD-карта со кабел за тело (BWC021)
OMG 4G фото-фрлена камера (BWC012)
Отстранлива полициска камера со GPS облик на батерија со GPS батерија [140deg] (BWC006)
OMG 12 пристаништа за каросерија со каросерија на телото на пристаништата (BWC001)
Скриена мини шпионска видео камера (SPY006)
Скриена шпионска Pocket Pen камера (SPY009)
Копче камера (SPY031)
WIFI Пен камера DVR, P2P, IP, 1080P Видео рекордер, Контрола на апликации (SPY086)
WIFI состанок за снимање на пенкало, H.264,1080p, откривање на движење, SD картичка Макс 128G (SPY091)
Производи
Дигитален диктафон за снимање на глас и видео, видео 1080p, глас 512kbps, ротација на 180 Deg (SPY106)
Камено носено тело / управување со дигитални докази (BWC008)
Листа на работни места

Најнови вести