EA015 - Аларми за излез на безжична подлога за столици OMG за дома (превенција од постари лица) - 380 американски долари

Тивок Cordless ® пад монитор без жици

EA015 - Систем за алармен систем за излезна рамка за стари лица 750x

 

Нема бучава во собата! Поставете го мониторот за тивок пад каде што ви треба

Елиминирање на бучавата во собата - Тивка превенција на падот.

EA015 - Систем за аларм за излез на подлога за стари лица - слики
Мониторот за безжичен пад на "Новата патентирана технологија" може да се монтира од столот на жителите (безжичен кревет). Мониторот, исто така, може да се стави над стол, со што се намалува бучавата на алармот во близина на главата на жителите и TamperProofs мониторот, така што жителот не може да го ресетира сам. Мониторот, исто така, може да се постави во ходникот кој го намалува бучавоста на алармот во просторијата. Побезбедно е поради тоа што лицата за нега на детето се известуваат со светло трепкање светло и потивко аларм во ходникот кој ги известува кога жител станува.

Патентирани безбедносни карактеристики

Ова е нашиот патентиран најсовремен пренос на технологија за заштита од пад со патентирани безбедносни карактеристики што им овозможуваат на негувателот да знае дали сигналот е изгубен или мониторот за пад на безжичен пристап е надвор од опсегот. Исто така може да се монтира надвор од просторијата за пациенти за потивко решение!

Без жици помеѓу влошки и безжичен пад монитор

Безжичен монитори за тивка заштита од пад и плочки за сензори помагаат да се намали заплетката и да се отпуштаат опасностите. Сензорот на сензорот не се става под жител. Кога жител станува и притисокот се отстранува од рампа, безжичниот сигнал се испраќа до алармот на мониторот во ходникот, алармирање на старателот.

TL-2100G безжичниот есен монитор постојано покажува дека сигнал се прима од сензорот рампа и системот е во добра работна состојба. Ако сигналот на сензорот е прекинат или е надвор од опсегот, следете ги алармите и означете дека сигналот е изгубен.

Работи со две компоненти на едно време

Користете смирено безжичен монитор со сензор за мерење на креветот; сензор за инвалидски колички; притисок сензори подот МАТ; пад душеци или сензор за движење.
Мониторот може да работи со две компоненти одеднаш, ако сакате.

Карактеристики

 • QUIETER - Целосно прилагодлив волумен.
 • Без жици помеѓу влошки и монитори - да ги намалите опасностите од исклучување и да ги елиминирате скршените или заплетканите жици за вметнување.
 • Патентиран сигнал за подлога Изгубено известување - известува за старател ако поврзувањето помеѓу сензорот и мониторот се исклучени.
 • Изборно поставување: Caregiver со клуч може да го ресетира мониторот со Патентиран, Caregiver Key ™ кој го контролира Tamperproofs.
 • Не прекинувач Небезбедно исклучување: не може да заборави дека не се заборава да го вклучи мониторот
 • Автоматско ресетирање кога притисокот повторно се примени на рампа.
 • Подигната визуелна светлост овозможувајќи лицето за нега да гледа аларм од далечина.
 • Батерии (3-AA не се вклучени) или опционален AC адаптер (AC-05).
 • Известување за слаба батерија.
 • Следете го известувањето за неупотребливо користење.
 • Способност за повикување на медицинска сестра - Приклучување во постоечки систем за повикување на сестри.
 • Повеќекратни алармни тонови.
 • Заштитна говорница.
 • Работи со безжични кревети или столчиња за сензори, безжични патосници и инфрацрвен сензор за движење PIR-01.

Работи со:

3985 Вкупно прегледи 1 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести