EA014 - Безжични аларми за излез од кревет OMG за дома (превенција од стари лица) - 380 американски долари

EA014 - OMG аларми за излегување од безжични кревети за дома (превенција од стари лица) - Слика

Нема бучава во собата! Ставете го Тивок безжичен монитор за есен каде што ви е потребноEA014 - Алармен систем за стакло за стари лица 750xЕлиминирање на бучавата во собата - Тивка превенција на падот.

Безжичниот монитор за патентираните технологии "Нова патентирана технологија" може да се монтира од креветот на лицата (безжичен кревет). Мониторот, исто така, може да се постави над креветот, со што се намалува бучавата од алармот во близина на главата на жителите и TamperProofs мониторот, така што жителот не може да го ресетира сам. Мониторот, исто така, може да се постави во ходникот кој го намалува бучавоста на алармот во просторијата. Побезбедно е поради тоа што лицата за нега на детето се известуваат со светло трепкање светло и потивко аларм во ходникот кој ги известува кога жител станува.

Патентирани безбедносни карактеристики

Ова е нашиот патентиран најсовремен пренос на технологија за заштита од пад со патентирани безбедносни карактеристики што им овозможуваат на старателот да знае дали сигналот е изгубен или безжичниот монитор за пад е надвор од опсегот. Исто така може да се монтира надвор од просторијата за пациенти за потивко решение!

Без жици помеѓу влошки и безжичен монитор за пад

Безжичен монитори за тивка заштита од пад и плочки за сензори помагаат да се намали заплетката и да се отпуштаат опасностите. Сензорот на сензорот не се става под жител. Кога жител станува и притисокот се отстранува од рампа, безжичниот сигнал се испраќа до алармот на мониторот во ходникот, алармирање на старателот.

OMGTL-2100G безжичниот есен монитор постојано покажува дека сигналот се прима од сензорот и системот е во добра работна состојба. Ако сигналот на сензорот е прекинат или е надвор од опсегот, следете ги алармите и означете дека сигналот е изгубен.

Работи со две компоненти на едно време

Користете мирен безжичен монитор за пад со сензор за мерење на креветот; сензор за инвалидски колички; притисок сензори подот МАТ; пад душеци или сензор за движење.
Мониторот може да работи со две компоненти одеднаш, ако сакате.

Карактеристики

 • QUIETER - Целосно прилагодлив волумен.
 • Без жици помеѓу влошки и монитори - да ги намалите опасностите од исклучување и да ги елиминирате скршените или заплетканите жици за вметнување.
 • Патентиран сигнал за подлога Изгубено известување - известува за старател ако поврзувањето помеѓу сензорот и мониторот се исклучени.
 • Изборно поставување: Caregiver со клуч може да го ресетира мониторот со Патентиран, Caregiver Key ™ кој го контролира Tamperproofs.
 • Не прекинувач Небезбедно исклучување: не може да заборави дека не се заборава да го вклучи мониторот
 • Автоматско ресетирање кога притисокот повторно се примени на рампа.
 • Подигната визуелна светлост овозможувајќи лицето за нега да гледа аларм од далечина.
 • Батерии (3-AA не се вклучени) или опционален AC адаптер (AC-05).
 • Известување за слаба батерија.
 • Следете го известувањето за неупотребливо користење.
 • Способност за повикување на медицинска сестра - Приклучување во постоечки систем за повикување на сестри.
 • Повеќекратни алармни тонови.
 • Заштитна говорница.
 • Работи со безжични кревети или столчиња за сензори, безжични патосници и инфрацрвен сензор за движење PIR-01.

 

 

Работи со:

4333 Вкупно прегледи 1 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести