Безбедност на осамен работник: Време е да се сериозно (A10002)

 • 0

Безбедност на осамен работник: Време е да се сериозно (A10002)

Компанија која има вработени кои вршат дејност што се спроведува изолирано од друг работник без близок и директен надзор се смета за осамен работник. Од нив често се бара да извршуваат многу клучни, но исто така многу опасни улоги, многу од улогите и работата што ја преземаат би можеле да бидат многу опасни по живот. Да се ​​биде сериозен во однос на безбедноста и здравјето на работниците е исто толку важно вработените луѓе да работат во овие опасни области. Осамените работници обично се изложени на дневни ризици со различна големина и обично нема кој да им помогне. Добро е да се знае каков вид систем на безбедност на вработените работи една организација, без разлика дали тие работат рачен систем или систем базиран на технологија. Прирачник може да вклучува претпазливост и да внимавате на вашата околина, додека повредени можеби ќе треба сами да го извршите третманот за прва помош или да телефонирате брза помош. Овој метод за обезбедување на безбедност е постар метод што се применува и се користи во периодите пред да се измисли технологијата. Обично е важно да се знае каков систем за безбедност работи организацијата.

Секој работодавец треба да провери дали има рачен систем или технолошки систем. За системот што не работи, нивните работници би можеле да бидат изложени на голем ризик, бидејќи штетата може да им се случи во кое било време. На крајот може да доведе до смрт или целосно да ги поттикне да не можат да работат. За работодавците кои веруваат дека немаат систем за безбедност, тие би можеле да ги користат следниве методи за да излезат со ризици на осамен работник и да понудат максимална заштита на своите работници. Овие методи се:

 1. Идентификување на потенцијалните ризици и опасност; Првите правила за заштита на вашите осамени работници е да ги идентификувате сите ризици и проблеми што можат да се појават. Тие се поделени во две категории:
 • Ризик од животната средина: овие ризици може да вклучуваат сите здравствени проблеми што можат да предизвикаат болести како што се срцеви болки, мозочни удари и испакнатини или која било друга болест што може да бара итна здравствена заштита. Овие ризици може да вклучуваат и тапа траума, падови, патувања и некои други закани што може да се сметаат како ситуација на човек.
 • Социјален ризик: социјалниот ризик е најчестиот вид ризик со кој се соочуваат вработените. Бидејќи вработените комуницираат со различни луѓе секој ден, може да има случаи на грабеж, физички напад, сексуален напад или дури и ментален напад. Навистина е невозможно да се верува на сите што ги среќавате додека работите.
 1. Спроведување проценка на осамени работници; со цел компанија да се бори против ризиците со кои може да се соочи, мора да има проактивен пристап. Може да вклучува серија прашања и да се постават решенија за нив. Прашања како што се:
 • Дали тие ќе вклучуваат рачно ракување?
 • Дали жените се изложени на ризик ако работат сами?
 • Дали работата ќе вклучува ракување со голи пламен?
 • Дали работата ќе се изврши од височини?
 • Дали ова дело вклучува пристап или контакт со животни?

Со одговарање на овие прашања, компаниите можат да ги знаат ризиците вклучени и да ги проверат со воспоставување мерки

 1. Обука за осамени работници и супервизори; да се има соодветна обука е многу важно бидејќи работниците стануваат подготвени да се справат со проблемите и да ги завршат работите брзо. Овие обуки може да вклучуваат: информирање за опасностите од работа, обука за прва помош, обука за возење и обука на вработените како добро да ги користат машините.
 2. Примена на осамена работна политика; Овие помагаат да се задржат и работниците и средствата безбедни. Политиката за осамени работници треба да биде тужена затоа што тие придонесуваат за побезбедно работно опкружување. Тие, исто така, градат рамка за проценка на ризикот со која персоналот може да се меша.
 3. Охрабрете ја соработката помеѓу осамените работници и раководните лица; важно е секој момент на управување раководителите да бидат свесни за локацијата и активностите на осамените работници. Ова е да се обезбеди дека можат да ги следат и да пристапат кога има проблем. Во овој момент, важно е да имаат осамен систем за следење на работниците.
 4. Обезбедување на најдобра опрема за осамени работници; да се биде добро опремен, значи дека за осамен работник, тој не само што ќе може добро да ја изврши својата задача, туку и да се чувствува сигурен бидејќи работи добро знаејќи дека работи добро со најдобрата опрема.
 5. Инвестирајте во систем за набудување на осамен работник; Систем за осамен работник е компјутерска програма или можеби комбинација на апликации кои им помагаат на деловните активности да ги следат и управуваат осамените работници додека се свесни за нивната позиција и го фаќаат човекот и предупредуваат од СОС. Тие работат преку андроид, IOS и веб платформи.

Денес, технологијата влијаеше на голем дел од нашите животи, луѓето сега можат поефикасно да работат со користење на напредни алатки за забрзување на работниот процес под целосна автоматизација. Системот за набудување на осамен работник е одлична технологија која многу им помага на компаниите. Сега компанијата едноставно може да прави набавки на овие уреди и да ги имплементира. Предности се:

 • Автоматизација
 • Известување
 • Време
 • Снимање на историјата
 • GPS сЛЕДЕЊЕ
 • Распоред
 • Побрза интеракција и комуникација

iHelp - Систем за безбедност на човекот кој работи само долу

Како компанија, императив е да се обрне внимание на работниците и да се обезбеди нивната безбедност. Осамените работници се многу ранливи и треба внимателно да се следат, iHelp е сè што ви треба за да ги чувате вашите работници безбедни. Со некои од овие важни карактеристики, iHelp ги чува вработените безбедни додека им помага на работодавците да ги следат. Помошта е клучен ланец што се дуплира како систем на човекот, уред направен специјално за да се обезбеди сигурност на осамените работници. Некои клучни карактеристики што ги поседува се:

 • локација за следење; ова го прави многу лесно да се следи локацијата на работниците секогаш со GPS
 • Откривање на падот; со некои сензори откако ќе се открие падот, се испраќа аларм до тимот за поддршка
 • Двонасочна комуникација; можно е да се комуницира со работникот со оваа опција
 • квалитет на вода доказ; дури и кога е под вода, уредот сепак функционира добро
 • Sпритиснете го копчето SOS повик; со една чешма на копчето може да се испрати аларм до тимот за поддршка
 • Бесплатна мобилна апликација; достапен за Android и IOS.

За вработените кои работат во најопасните сектори како што се градби, природни ресурси, здравствена заштита, извршување или дури и превоз. Уредот iHelp нуди комплетно решение за безбедност на вработените за да се осигури дека работниците се безбедни во секое време и кога се во опасност работодавците се свесни и можат веднаш да испратат помош.

 

4582 Вкупно прегледи 4 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести