Начин да се поттикне усвојувањето на системот за управување со човекот (A10003)

  • 0

Начин да се поттикне усвојувањето на системот за управување со човекот (A10003)

Начин да се поттикне усвојувањето на системот за управување со човекот (A10003B)Осамените работници сакаат автономија, сакаат да работат сами, и не сакаат некој да ги надгледува, но во исто време, тие исто така сакаат мерки за безбедност и безбедност за заштита на нивните животи. Вработените се отпорност на промена, воведување на решенија или систем За да се осигури дека нивната безбедност не може да биде толку добредојдена. Затоа, предизвик е за една организација да ја зголеми употребата на решението за осамен работник. За тоа прво, тие треба да отстранат какви било бариери поврзани со решението на осамен работник и потоа треба да преземат мерки за да ја зголемат употребата на решението за осамен работник.

Заеднички бариери:

  • не е неопходно да се носат уреди: Многу осамени работници сметаат дека не е неопходно да се носат уреди, тоа само ќе го изгуби своето време и внимание. Тие исто така претпоставуваат дека она што им се случило на другите нема да се случи со нив. Затоа е важно за менаџерите да им дадат целосно знаење и како тоа може да го намали потенцијалниот ризик поврзан со осамените работници.
  • Осамените работници не знаат како да користат: Решението на осамен работник има многу карактеристики и затоа е осамено работниците да разберат како работи. Затоа, организациите мора да обезбедат соодветни упатства за уредите за решенија на овие осамени работници.
  • Страв погрешно да го активирате алармот: Многу осамени работници стравуваат дека нивната мала грешка може да го активира алармот, особено во „системот за управување со човекот“, затоа мора да бидат во можност да го прилагодат поставувањето на уредот и да го исклучат алармот кога неговите активности по грешка.
  • Иритации во работата: Вработените се спротивставуваат на употреба на уреди затоа што мислат дека тоа ќе ги иритира додека ги вршат своите работни места, затоа организацијата треба да ја користи најновата технологија како системот ihelp-man down кој е најмалиот уред за следење GPS во светот опишан во последниот дел од статијата. Освен тие организации, можат да раскажат за односот цена-корист на уредите што значи, доколку тие не ги користат уредите, тоа може да ги чини нивните животи.
  • Недоверба на уредот: Решенијата на осамен работник имаат GPS систем во уредот, затоа многу работници стравуваат да бидат следбеници, освен работата. Затоа, создава недоверба кон уредот.
  • Страв од промена: Тоа е човечка природа, сите ние се спротивставуваме на промените, но сепак откако придобивките ќе бидат соопштени преку свеста, најверојатно ќе ја следиме промената. Слично на тоа, организациите мора правилно да комуницираат и да се обидат да го намалат стравот во користењето на решенија поврзани со осамени работници.

Дајте им дел во донесувањето одлуки:

Ако барате каде да инвестирате во решението на осамен работник, тогаш е одлична можност да ги искористите придонесите на осамените работници. Вклучувањето во нив во процесот на донесување одлуки ќе ја зголеми нивната посветеност да ги користат уредите. Меѓутоа, ако веќе имате решенија поврзани со осамени работници, можете да ги прашате со кои потенцијални бариери се соочуваат осамени работници, како можат да се подобрат овие решенија и други придонеси поврзани со унапредување на системот.

Обука: Безбедносните решенија на осамениот работник доаѓаат со најголемиот дел од карактеристиките, затоа е важно за една организација да им помогне на осамените работници да разберат како функционираат овие работи. Со тоа можеме да намалиме многу потенцијални бариери што ги објаснивме погоре.

Пристап на морков и стап: со користење на овој приод, организациите треба да ги наградат оние што правилно ги користат уредите за безбедност на осамени работници. Од друга страна, треба да воведе казни за оние што не го користат според упатството. Правењето на оваа организација создава мотиви за оние што добро напредуваат и во исто време ги обесхрабрат оние што одат против политиките на организацијата.

Совладајте го решението за осамен работник со системот за управување со ihelp-Man:

Можете да го совладате решението за осамен работник со користење на еден уред кој ви обезбедува целосно решение поврзано со ризиците на осамениот работник. Да, неговиот систем за спуштање iHelp-Man кој е најмалиот уред за следење 3G GPS во светот. Лесно е да се носат така што осамените работници нема да се чувствуваат иритирани додека го носат за време на работата и во исто време има и операција за корисници, што е лесно да се разбере од осамените работници. Има едно копче на уредот, осамен работник може да притисне додека е во опасност што ќе испрати предупредување до организацијата со локацијата. Неговите неверојатни супер точни сензори за пад ќе испратат порака до организацијата кога осамената работа паѓа од некаде за да може да го спаси животот на осамениот работник преку навремена прва помош. Освен тоа, тој има двонасочен систем на говорна комуникација кој ќе има клучна улога за организацијата да биде во контакт со осамени работници.

Како заклучок, за да се зголеми употребата на осамени работници, организациите за решенија мора прво да ги прекршат бариерите, а потоа да земат придонес за осамени работници, да ги обучуваат, да користат морков и стап пристап за да обезбедат употреба на уреди за безбедност. Организациите треба да користат уреди како ihelp за да ги совладаат решенијата на осамен работник со користење на еден уред кој ги вклучува сите решенија.

2900 Вкупно прегледи 20 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

OMG решенија - Награден Сингапур 500 Enterprise 2018 / 2019

OMG Solutions - Топ 500 компанија во Сингапур 2018 година

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести