Критички фактор на успех за спроведување решенија за осамен работник (A10004)

 • 0

Критички фактор на успех за спроведување решенија за осамен работник (A10004)

Критички фактор на успех за спроведување решенија за осамен работник (A10004)Самостојните решенија на работниците се методите што се користат за справување со ризиците со кои осамените работници можат да се соочат додека ги исполнуваат своите должности. Добро е познато дека осамените работници се склони да се повредат и да имаат животни опасности, но исто така е важно да се направи соодветна проценка на ризикот за да се овозможи работодавачот да знае што може да се случи. Со ова знаење за можноста за тоа што може да се случи, можно е да се создадат решенија за овие ризици. Ова е она што во основа наметнува решението за осамени работници. Тоа е практика на набудување на безбедноста на вработените кои се изложени на многу ризици, тоа се должи на работните услови на нивната локација и фактот дека тие работат сами, изолирани од другите. Во случај на вонредна состојба, нема кој да се јави ниту има некој да стигне за помош. Сега постојат бројни методи на решенија за осамени работници што ги користат компаниите и организациите ширум светот. Некои од овие методи се:

 1. Уред за контрола на безбедност: со помош на посветени уреди за набудување кои се користат за следење на локалните услови на животната средина, како што се: опасен гас, сеизмичка активност или дури и киселост на една област. Технологијата заснована на паметни телефони е во состојба да сметка за сето ова, со што се промовира безбедноста на поединците кои би работеле на такво место. Сепак, уредите не се носат бидејќи може да ја отежнат работата; тие обично се носат или се припиваат на осамените работници за безбедност како дел од облекувањето, тие исто така можат да бидат прикачени на значка за лична карта или парче од витална опрема.

Добрите

 • Со овие уреди, можете да претскажете претстојна опасност
 • Тие можат да се удвојат како trackers за да го најдат работникот

Конс

 • Ако се соблече, не би можел да ја заврши својата работа

Во многу случаи, овој систем нема мониторинг и соодветна обука, што е многу важно за неговиот успех. Неговата стапка на успех не е толку голема, бидејќи не е целосно можно да се знае дали работниците користат или само ја гледаат како ѓубре и ја испуштаат пред да започнат со работа. За да се осигури дека се користи, мора да му се даде соодветна обука на работникот за да може да знаат колку е императив да ги користат уредите за набудување особено пред да започнат со работа. Компанијата треба да настојува да купи уред кој е лесен и помалку комплициран со „1, 2, 3 чекори“ за употреба.

 1. Бади систем: вработените можат да бидат спарени за да се обезбеди безбедноста на едниот од нив да се справува со другиот во случај на несреќа. Овој систем вклучува заедно со работниците заедно за да се осигури дека тие се „браќа чувари“ на овој начин безбедноста на едниот станува одговорност на другиот. Тоа е многу ефикасен метод како одредени задачи кога радиофреквенциите и ЕМ-брановите не дозволуваат комуникација, системот на пријатели може да обезбеди во случај на вонредна состојба едната да применува прва помош за другата.

Добрите

 • Пријавување на инцидент е многу брза со таков систем
 • Еден работник го третира другиот во секој случај на несреќа

Конс

 • Несреќа би можела да вклучи и двајцата работници што системот на пријатели не е толку ефикасен

Системот со пријатели како што е совршен како што звучи не е, тој не го разгледува фактот дека може да се случи инцидент и да ги загрози двајцата работници со што ќе се оневозможи комуникацијата. Шансите овој метод да биде успешен е околу половина, во многу случаи, работите може да тргнат наопаку и да влијаат на двајцата работници. Добро е да се осигураме дека двајцата работници се опремени со опрема што може да испрати извештаи до компанијата ако и двајцата се истовремено намалени. Методите засновани на технологија сега се претпочитаат во однос на рачните методи, како што е системот за пријатели

 1. Систем за проверка базиран на телефон: овој систем со кој се дава време со кое работникот треба да се јави и да известува за состојбата на работата. Имањето на овој редовен интервал за повикување и помага на организацијата да знае дека нивната работа е добра и работата се одвива непречено. Овој вид на повик обично се прави на час или на два часа. Постојат два пристапа што се користат за овие цели:
 2. Управувано од телефонскиот центар: ова значи дека можете само да повикате преку мобилните превоз користејќи тарифи за повици
 3. Автоматизиран мониторинг на облак: ова може да користи софтвер како сервисен модел, ова ги користи податоците преку одреден софтвер за да ги поврзе обете страни за онлајн комуникација.

Добрите

 • Часови / двонеделно можете да добиете извештаи за статусот од работниците
 • Станува лесно да се знае дали нешто не е во ред

Конс

 • Повикувањето преку тарифи може да биде многу скапо, особено кога немаат што да пријавуваат
 • После повикот, може да се случи несреќа и доколку е откриена следната повика, може да биде премногу доцна за да се помогне.

Методот за пријавување преку телефон, заснова на лице бара добро лице да земе време и да ги повика овие методи може да биде доста несигурен бидејќи работникот може да биде критички слаб и неподвижен. За да ги зголеми своите стапки на успех, може да се користи со сензори и trackers кои испраќаат аларми во случај на опасност. Овој метод треба да се користи со друга опрема и не се потпира само на тоа

 1. Безбедност за следење апликација за паметни телефони: со популарните паметни телефони по барање и постојано развивачката технологија на паметни телефони, развојот на апликација која им овозможува на работниците да бараат помош, сега е многу можно. Со лансирањето и славините на некои копчиња, работникот би добил помош што е можно поскоро на која било локација што им е потребна користејќи ја GPS технологијата што овие апликации можат да ја користат за следење. Овие апликации понекогаш можат да имаат копче за паника или да овозможат брз преглед, без потреба од повици. Некои апликации за паметни телефони овозможуваат активирање без раце, ова може да вклучува и влечење врзувач од приклучокот за слушалки. На овој начин осамените работници можат брзо да сигнализираат за помош без да ги отклучуваат своите телефони.

Добрите

 • Лесно за употреба и известување преку
 • Со апликации, можете да ги следите вашите работници во реално време

Конс

 • Поставувањето бара да се создаде технички експерт
 • Обичните апликации обично се скапи за поставување и градење
 • Бара пристап до Интернет, можеби е тешко да се пријави каде нема интернет.

Овие методи бараат добра интернет-врска за да комуницираат стабилно, бидејќи тоа е систем изграден околу технологијата и е автоматизиран, тој е меѓу најуспешните методи што се користат. Интернет-поврзаноста може да влијае на нејзината стапка на успех бидејќи му е потребен на Интернет да испраќа извештаи и да активира SOS аларми. Методот на паметни телефони е многу важен и има снимено многу заклучоци од корисничкото искуство.

Спроведувањето на решението за осамен работник мора да се земе предвид за безбедноста на работниците, особено, освен да се избере метод, можеби е најдобро да се вклучи при истовремено проверка на стапките на успех на ваквите решенија.

2890 Вкупно прегледи 12 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

OMG решенија - Награден Сингапур 500 Enterprise 2018 / 2019

OMG Solutions - Топ 500 компанија во Сингапур 2018 година

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести