Како успешно да се спроведе системот за управување со човекот (A10004)

  • 0

Како успешно да се спроведе системот за управување со човекот (A10004)

Како успешно да се имплементира системот „Man Down“ (A10004B)Денес, безбедноста на осамените работници е се поголем проблем и за таа организација има традиционални методи (прирачник), како и современи методи (автоматски). Ако зборуваме за традиционалните методи, тие се одземаат многу време, трудоинтензивна и неефикасна стратегија. На пример, работникот треба да провери сè рачно пред да работи на работата. Традиционалните методи вклучуваат алармен систем, користење радиокомуникациски систем, давање алатка за заштита и други слични мерки на кои тие се фокусираа на единствена работа. Од друга страна, цената на овие мерки е висока. Меѓутоа, ако ја видиме другата страна на монетата, современите решенија за осамените работници стануваат многу вообичаени и организациите ја прифаќаат повеќе од ден на ден. Според статистичките податоци, пазарот на осамени работници ќе достигне 260 милиони во Европа и северна камера сам до 2022 година. Овие современи решенија обезбедуваат многу опции како GPS следење, обезбедуваат комуникациски канали, систем на управување и други важни карактеристики што го намалуваат ризикот поврзан со кредитни работници. Предностите на овие решенија се лесни за употреба, економични во споредба со старите методи и обезбедуваат едно-решение.

Но, сега се поставува прашањето кој треба да биде клучниот фактор за успех што треба да го барате при изборот на решенијата за осамен работник. Во оваа статија ние ќе ви покажеме кој е важен фактор за успех што треба да го барате при изборот на решенија за осамени работници:

Фактори за пред-набавка на критички успех:

  • Автоматски систем на сигнализација: Ако гледаме во старите методи, алармот не дава целосни информации што не ја одразуваат сериозноста на ситуацијата, затоа треба да избереме осамено работно решение кое не само што ја испраќа алармот преку порака, туку и ќе испрати локација во порака и ќе повика на релевантен супервизор. Исто така, треба да го вклучи и човекот кој е во системот, ако вашите работници работат на високи места.
  • Подобен и достапен: Главниот дел што игра во успехот на решението за осамен работник е кога вработениот не се чувствува иритиран додека ја извршува својата работа. Значи, ако уредот е удобен за носење, тогаш има поголеми шанси осамениот работник да го користи. Пристапноста е исто така важна карактеристика. Кога вработениот е во опасна ситуација, тие имаат многу малку време да реагираат затоа треба да бидат достапни во дел од секундата.
  • Персонализација: Секоја индустрија има свој потенцијален ризик поврзан со осамените работници. Затоа, побарајте ги оние решенија што можете да ги менувате според вашата деловна активност. Како што ви треба решение, кое може да испрати аларм за тревога до одредено лице, или можете да поставите одредена локација ако некое лице замине од таму порака ќе ви биде доставена. Затоа, побарајте решение што може да се прилагоди според потребите и може да обезбеди оптимална сигурност на вашите осамени работници.
  • Контрола на управување: Организацијата треба да бара решение што ќе им овозможи целосна контрола врз карактеристиките на решението. На пример, уредите за решенија со осамен работник треба да имаат апликација за паметни телефони што обезбедува како локацијата на осамениот работник, на сличен начин, една организација може да види каде работеле нивните осамени работници во минатото. Со обезбедување целосна контрола, тие можат да обезбедат безбедност на осамени работници.
  • Интегриран систем: Обидете се да ги купите оние решенија што можат да бидат интегрирани со вашиот сегашен систем или кои ќе ви помогнат да се интегрирате со решенијата што ќе ги купите во иднина. Со комбинирање на сите уреди, можете да создадете систем за докажување, кој сигурно ќе и помогне на вашата организација да ги намали инцидентите поврзани со осамени работници.

Фактори за успешно постигнување на набавка:

  • Развој на политика: Развијте јасна политика во врска со осамените работници и комуницирајте со осамените работници. Мора да содржи јасни упатства за секоја работа што ја работи осамениот работник и да ги потенцира за употреба на безбедносни решенија.
  • Обука: осамените решенија за безбедност на работниците излегуваат со толку многу карактеристики, затоа е важно за една организација да ги обучува вработените за тоа како можат ефективно да ги користат овие карактеристики. Слично на тоа, за време на организацијата за обука треба да се обиде да ја разбие секоја бариера што ја има вработените со употреба на овие решенија.
  • Пристап на морков и стап: организацијата треба да обезбеди поттик за оние кои строго ја следат безбедносната политика и правилно ги користат решенијата на осамен работник. Од друга страна, треба да има казна за оние што одат против политиката.
  • Погледни Назад: организацијата треба да гледа одвреме-навреме и да ги види перформансите по спроведувањето на решението за осамени работници. Ако решенијата донесоа неверојатни резултати, обидете се да ги одржите. Меѓутоа, ако резултатот не е охрабрувачки, треба да започнете од спомнувањето на првата точка во статијата и да се обидете да дознаете што е проблемот.

Како заклучок, предлагаме мантрата за успех на решението на осамен работник зависи од две работи. Прво, во чекор пред набавка обидете се да пронајдете решенија кои се најдобро прилагодени за вашата организација. Второ, во пост-купувањето, мора да развиете ефективна политика, да ги обучувате работниците и да го користите пристапот морков и стап за да добиете плодни резултати. Значи, ова беа клучните фактори за успех за спроведување на решенијата на осамен работник.

2803 Вкупно прегледи 15 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

OMG решенија - Награден Сингапур 500 Enterprise 2018 / 2019

OMG Solutions - Топ 500 компанија во Сингапур 2018 година

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести