Систем за спроведување на човечки систем / безбедност на осамен работник (A10002)

  • 0

Систем за спроведување на човечки систем / безбедност на осамен работник (A10002)

Систем за ублажување на човекот / единствена безбедност на работникот (A10002B)Осамен работник е некој кој врши активност што се спроведува во изолација од други работници без близок или директен надзор. Таквиот персонал може да биде изложен на ризик затоа што нема никој што ќе им помогне. Сериозноста на проблемот може да се разбере со овие факти. Според меѓународната корпорација за податоци (ИДЦ) 1.3 милијарди луѓе работат во оддалечена област низ целиот свет и 53 милиони се осамени работници само во САД, Канада и Европа. Ова предизвикува загриженост за безбедноста за овие работници, вообичаени проблеми се лизгање или паѓање, патувања, судир на возила, електрични пожари и изложеност на хемикалии. Според извештајот на Меѓународната организација на трудот, 6300 луѓе умираат како резултат на инциденти или болести поврзани со работата, а 317 милиони професионални инциденти се случуваат на годишно ниво.

Гледајќи ги овие факти ако ги видиме во организациите, тие најчесто користат рачни методи отколку да бараат модерно решение. Прво, во овој напис, ќе разговараме за тековно користените методи, второ, алатка за проценка на ризикот што треба да ја користи организацијата за да го разбере нивото на ризик поврзан со одредена работа, отколку да се обезбеди безбедност на осамените работници со усвојување на најнова технологија, така што во последно ќе предлагаат модерна технологија што помага во организацијата да ги отстрани овие проблеми.

Во моментов, како компанијата Обезбедува осамен безбедност на работникот:

  • Лична заштитна опрема (ППЕ): Организациите во моментот обезбедуваат лична заштитна опрема (ППЕ) за осамени работници кои им помагаат во работата. На пример, ако осамен работник работи работа во врска со електрична енергија, организацијата ќе им обезбеди заштитни очила, штитници за лице, тврди капи, безбедносни чевли, изолациони нараквици и други средства за безбедност.
  • Редовна посета и честа комуникација: Ако осамен работник работи во оддалечена област, организацијата редовно ги посетува да ги види како работи. Слично на тоа, секојдневната комуникација се врши и преку радио и телефони.
  • Аларми за итни случаи: Тој е сместен во просториите на организацијата, осамен работник може да го активира ова кога чувствува опасност.
  • Невербални знаци: Друг најчест начин е да поставите знаци на опасните области. На пример, кога подот е влажен, таму е поставен знак. Сепак, прекумерната употреба на знаци доведува до несреќи кога осамената работа не го разбира значењето на знаците. Затоа организацијата мора да им даде соодветно знаење за знаците.
  • Автоматски систем за предупредување: Тоа е автоматски систем што испраќа предупредувања кога ќе се случи пожар или експлозија. Тоа е една од вообичаените алатки што ги користи скоро секоја организација.

ПЕТ анализа: Тоа е алатка за проценка на ризикот што помага да се разбере ризикот поврзан со работата на осамени работници. ПЕТ-анализата има три компоненти, Луѓе, животна средина и задача.

  • луѓе: организацијата мора да ја види историјата на насилство, агресија или криминални активности на осамен работник. дали имаат здравствени проблеми? Тие, исто така, мора да го видат нивното искуство самостојно да работат.
  • животна средина: Во таа организација мора да барате кој е ризикот поврзан со животната средина. Дали телефонски работи таму каде што одат осамени работници, дали работат на висина и други прашања поврзани со животната средина.
  • Задача: кој е ризикот поврзан со задачата на осамени работници, како што се справување со готовина, спроведување правило, работа со хемикалии или друга сложена задача.

После оваа анализа, компанијата се залага за модерно решение како опишано подолу. iHelp е целосното решение за пакети што може да и помогне на организацијата да се справи со проблемите со кои се соочуваат осамените работници.

Технологија за да се обезбеди сигурност на осамен работник:

Ако гледаме осамен работник не сака никој да ги надгледува, тие сакаат да уживаат во својата слобода работејќи сами и во исто време, тие бараат безбедност и сигурност. Гледајќи во оваа ситуација технологија е единственото решение што е подобро отколку во моментов користени рачни методи. Решението со една точка е обезбедено од системот за управување со ihelp-man, кој е најмалиот 3G-уред за проследување XNUMXG GPS. Тоа е мал уред, така што осамените работници нема да се чувствуваат иритирани додека го носат уредот. Исто така, има GPS tracker што испраќа континуирано локација до организацијата. Има неверојатен супер точен систем за откривање на паѓање кога некое лице паѓа автоматски ја испраќа пораката со локацијата до организацијата да преземе итни мерки кои можат да го спасат животот на осамен работник. Освен тоа е има копче на уредот кога некое лице чувствува опасност, може да го притисне копчето и таа ја испраќа локацијата до управата. Неговата двонасочна комуникација ви овозможува да разговарате со осамени работници секогаш кога сакате и да имате постојани информации.

2708 Вкупно прегледи 1 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Дојдовни зборови за пребарување:

  • 1 ውስጥ ያሉ ካሜራዎችን እንዴት መግጠም XNUMX (XNUMX)

Оставете Одговор

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

OMG решенија - Награден Сингапур 500 Enterprise 2018 / 2019

OMG Solutions - Топ 500 компанија во Сингапур 2018 година

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести