Совети за безбедност за заштита на вашите осамени работници (A10001)

  • 0

Совети за безбедност за заштита на вашите осамени работници (A10001)

Осамен работник е некој кој работи сам, далеку од вообичаени објекти без близок или директен надзор и работи во најопасните сектори како што се градежништвото, природните ресурси, здравството, извршувањето или транспортот. Главно има две категории осамени работници. Прво, се оние кои работат на одредена / обезбедена работна станица; оние што работат во просториите на деловно работење, т.е. Лице кое доаѓа прво во канцеларијата, работи како отворање порти, канцеларија за чистење или одење дома доцна откако ќе ја заклучи секоја работа во канцеларијата. Второ, се оние со подвижност; мобилните осамени работници кои се во оддалечени области и работат надвор од деловните простории. Што се однесува до законите и регулативите, одговорност е на организацијата да обезбеди безбедност поврзана со работата на осамените работници. Овде ќе разговараме за заедничкиот ризик поврзан со осамените работници, за тоа како компаниите во моментов ја обезбедуваат безбедноста на работниците и современите решенија за овие хронични проблеми.

Заеднички ризици за осамени работници

  • Опасни лизгања или паѓање: Обично се случува кога осамен работник работи на торш, рамен покрив, скалило или висина. Главните причини за падот може да бидат влажна површина, скалило и чекори, паѓа во бањата и оштетува површина. Друга причина може да биде непрофесионален став, на пример, носење обувки што не се на отпор при работа што можат да доведат до лизгање на површината, друг пример може да биде немање безбедност при работа на висина.
  • Здравствени итни случаи: Најчестите вонредни состојби поврзани со здравјето на осамените работници се срцев удар и мозочни удари што можат да се претворат во голем здравствен проблем, доколку не се обезбеди прва помош на приоритетна основа. Меѓу случаите на стрес поврзан со работното место; Критичниот инцидентен стрес е поопасен. Критичен инцидентен стрес е несреќа, повреда или фатален инцидент на работното место што може да предизвика лице емотивна траума. Особено кај осамените работници критичкиот стрес може да доведе до големи несреќи.
  • Насилство на работната сила: Кога еден работник работи во оддалечено подрачје, има шанси еден член од јавноста да се спротивстави на него и да му наштети, а организацијата не може да одговори навремено. Друго насилство во работната сила може да биде бучава што доаѓа од работата преку која ова лице може да се чувствува болно или да ја изгуби својата способност за слушање.
  • Пожар и експлозија: Работници кои работат на рудници или тесно соработуваат со работи поврзани со електрична енергија; тие можат да станат жртви на пожар и експлозија. Ова може да се минимизира со употреба на соодветни алатки и строго придржување кон СОП. Сепак, пожарот е извор на палење што може да доведе до експлозија и осамените работници не можат сами да се справат со оваа состојба. Осамените работници треба да бидат доволно обучени за да се справат со вакви случаи.
  • Хемиска изложеност: Осамени работници кои работат во лабораторија се постојано изложени на хемикалии што може да доведат до проблем со сериозни здравствени проблеми, особено со дишењето.

Тековен статус: Како компанијата ја обезбедува безбедноста на осамените работници:

Во моментов, компаниите користат различни методи за да се справат со вообичаените ризици со кои се соочуваат осамените работници. Прво, најчестиот метод е да им се обезбеди лична заштитна опрема (ППЕ) што може да им помогне да се справат со несаканите ситуации. Второ, организациите користат знаци на невербална комуникација со цел да избегнат какви било сериозни пропусти, односно кога подот е влажен, тие воздишкаат таму, слично кога хемикалиите се присутни во лабораторијата, тие имаат знаци на опасност. Покрај тоа, организациите одат на редовни посети и комуникацијата преку радио и мобилни телефони се вообичаени начини за справување со ситуацијата. Сите овие конвенционални методи се користат низ организациите со цел да им овозможат на своите работници додадена форма со безбедно и здраво опкружување. Но, како што светот се менува; така, како пристапи и методологии за спречување на овие несакани ситуации. iHelp е комплетно едношалтерско решение за сите ваши погоре споменати проблеми. Нашиот производ iHelp не само што дава решение за овие проблеми, но исто така е и лесен за корисниците. Светот се менува, преференциите се менуваат, зарем не треба да се промениме? iHelp можат да ги направат вашите проблеми поврзани со работата помазни и полесни; Имајте краток преглед подолу;

iHelp - Man Down System - Самостојно решение за безбедност на работниците

Тоа е најмалиот уред за следење 3G GPS во светот кој обезбедува комплетен пакет решенија за осамени работници. Таа доаѓа со SIM и исто така вклучува GPS tracker што ќе ви овозможи монитор во реално време статус на осамени работници. Освен тоа, има сензор за откривање на пад, како и што испраќа точен сигнал за паѓање на супервизорите. Исто така ви нуди бесплатна апликација за паметен телефон преку која можете да ги следите вашите осамени работници. Можеби се прашувате како работи овој уред. Кога осамен работник е во опасност, тој може да го притисне копчето на уредот што ќе испрати порака со локација и ќе ве повика исто така. Второ, ако некое лице падне од Висина, сензорниот алгоритам ќе ви испрати автоматска порака која ја вклучува нејзината локација. Сепак, можете да поставите одредена локација за вработениот ако тој оди надвор од таа област, ќе ви биде доставена порака со неговата локација. Исто така ви овозможува да имате двонасочна говорна комуникација со осамен работник, преку ова можете да разговарате со нив и да знаете за точните ситуации со кои се соочуваат. Исто така, има и функција преку која можете да ја проверите историјата на локацијата на осамен работник со тоа што можете да знаете каде работел во минатото. Накратко, тоа ви дава целосно решение да ги следите осамените работници и да ги минимизирате најчестите ризици поврзани со осамени работници.

2822 Вкупно прегледи 23 денес
Печатете пријателски, PDF и е-пошта

Оставете Одговор

OMG Solutions Batam Office @ Harbourbay Ferry Terminal

OMG Solutions Batam Office @ Harbor-Bay-Ferry-Terminal

OMG Solutions купи канцеларија во Батам. Нашето формирање на тим за истражување и развој во Батам е да обезбедиме дополнителна иновација за подобро да им служиме на нашите нови и постојни клиенти.
Посетете ја нашата канцеларија во терминалот за ферибот Батам @ Харборбај.

OMG решенија - Награден Сингапур 500 Enterprise 2018 / 2019

OMG Solutions - Топ 500 компанија во Сингапур 2018 година

Whatsapp нас

OMG грижа за корисници

WhatsApp

Сингапур + 65 8333-4466

Џакарта + 62 8113 80221

маркетинг@omgrp.net

Најнови вести